Nőnapi koncert (képgalériával)2017. március 13. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/5463_0_300.jpgFiatal ózdi zenészek szórakoztatták az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark közönségét. Varga Barna és társai nőnapi ajándék koncertje része volt a közművelődési intézmény új vonulatának, amelyben helyi fiatalok zenei téren történő bemutatkozásához nyújtanak lehetőséget. A nemrégiben alakult formáció repertoárjában alkalomhoz illő, romantikus dalok szerepeltek.

Varga Barna egy 28 éves ózdi fiatalember, aki évekkel ezelőtt egy országos tehetségkutató műsorban elindulva is megmutatta mire képes. Habár nem került be a továbbjutók közé, álmait mégsem adta fel. Sajóvárkonyról indult, általános iskolásként már zenélt, és 16 éve folyamatosan fejleszti magát ezen a téren. A közelmúltban alapított együttesének bemutatkozó koncertjén szívesen énekelt dalokat kedvenc példaképeitől, akik maguk is tehetségkutató műsorokban tűntek fel.

„Minden lehetőséget meg kell ragadni, másképp nem lehet kitörni. A televízió által ez sokkal könnyebb, egyébként nagyon nehéz lenne fellépésről fellépésre járni, hogy egyre több ember ismerjen meg. Az internet is jó segítség a tehetségeknek, hogy felfedezzék őket. Én mindenkinek ajánlanám, hogy jelentkezzen a tehetségkutatóba, ha szeretné, hogy megismerjék a nevét, és természetesen érez magában potenciált arra, hogy ő tehetséges” - mondta Varga Barna, előadó.

A nőnapi ajándék koncert jól illeszkedett a Muzeális Gyűjtemény vezetőségének újszerű elképzelésébe. A tervek között szerepel rendszeres zenei, klubos összejövetelek megszervezése, amelyek során helyi tehetségek kapnának lehetőséget arra, hogy jobban megismerhesse nevüket és zenéjüket az ózdi közönség.

„Az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark célja az, hogy a jövőben színesítsük a programjainkat, és ezzel mindenféle réteget meg tudjunk szólítani. Ennek érdekében sokat ötleteltünk a kollégákkal, és mivel ehhez megvan a megfelelő kapcsolatrendszerem és tapasztalatom talán, ezért megpróbáljuk, hogy hetente egy ilyen zenei klubot „M&M” vagyis „Múzeum & Music Zenei Klub” néven futó rendezvénysorozatot indítunk útjára” - nyilatkozta Oláh Zsolt, megbízott intézményvezető.

A nőnapi ajándék koncert a tervezett zenei klub első állomása volt. Az ingyenes programot a szervezők szeretnék rendszeressé tenni. Ehhez jelenleg is zajlanak az előkészületek és az egyeztetések, hiszen a múzeumban a korlátozott méretű befogadótérnek köszönhetően inkább a finomabb hangvételű, akusztikus jellegű koncertekre szeretnék fektetni a hangsúlyt.


463_0_t 463_1_t 463_2_t 463_3_t
463_4_t 463_5_t 463_6_t 463_7_t
463_8_t 463_9_t 463_10_t
Vissza