Kiharcolt győzelem (képgalériával)2017. március 13. (hétfő) 13:54 - Sportnews/5462_0_300.jpgNagy küzdelemben szerzett nagyon fontos két bajnoki pontot az ÓAM-Ózdi KC csapata az NBI/B-s férfi kézilabda bajnokság 18. fordulójában. A piros-kékek a kiesés ellen harcoló Tiszavasvárit múlták felül három góllal a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A győzelem lehetett volna magabiztosabb is, de a második játékrészben komoly hullámvölgybe került a csapat, amiből a hajrára tudott kimászni.

A piros mezes Tiszavasvári az utolsó előtti helyen áll a bajnoki tabellán, a csapat irányítását - szűk 2 hete - az idei szezont még az NBI-es Mezőkövesdnél elkezdő Molnár Ferenc vette át. Az új tréner alaposan feltüzelte a játékosokat, a vendégek az első percekben agresszív védekezéssel és eredményes támadójátékkal rukkoltak ki, így hamar 7-4-es előnybe kerültek. Szakál György egy időkéréssel törte meg lendületüket, a rövid pihenő után pedig az ÓKC utolérte ellenfelét és a szünetig fej-fej mellett haladtak a csapatok.

A fordulás után a mieink lendültek hamarabb játékba és fokozatosan növelték előnyüket. Tóth Koppány bravúros védéseinek köszönhetően 20 – 15 után a mieink  lerohanásból könnyű gólokat lőttek, 27-19-nél úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. Nem így lett. A vasvári játékosai mindent egy lapra feltéve kezdtek el kézilabdázni és ez bejött nekik. A hazai kedvencek zsinórban hatszor a kapufát találták el, a kipattanókból pedig indultak a vendégek és egy 6-0-ás rohammal nyílttá tették a hajrát. Az utolsó percekben nagy küzdelem zajlott a pályán, az ÓKC pedig kijött a hullámvölgyből és nemcsak megtartotta minimálisra olvadt előnyét, hanem három gólosra növelte azt. A végeredmény 32-29 lett.

„A kapusaink maximálisan végrehajtották, amit megbeszéltünk. Sokkal több volt ebben a meccsben még akkor is, ha a második félidő közepén a hazaiak nagy előnyt szereztek. Ekkor azonban hullámvölgybe kerültek, amit mi kihasználtunk, így szoros lett a végjáték. Fontos pillanatokban azonban belehibáztunk, így az ózdiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést” - nyilatkozta Molnár Ferenc, a Tiszavasvári SE-Quick2000 edzője.

Az ÓKC keretéből Tóth Koppány mellett több mezőnyjátékos is jó teljesítményt nyújtott a mérkőzésen. A beálló Munkácsi Robin négyszer, Fekete László és Lestál Martin 6-6-szor talált be a vendégek hálójába. A csapat legeredményesebbje a 7 gólos Padla József lett.

„Egy többször megnyert meccset tettünk szorossá és izgalmassá a hajrában. Ismét rengeteg ziccert hibáztunk el, ezen a területen sajnos nem tudunk előrelépni. A győzelemnek viszont örülök, hiszen ebben a bajnokságban egyetlen előre lefutott meccs sincs” - mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A 18. forduló rangadóján a Ferencváros legyőzte a Nyíregyházát, újabb lépést téve ezzel a bajnoki cím megszerzése felé. A középmezőnyhöz tartozó Kecskemét és Mizse egyaránt döntetlent játszott, a Békés pedig kikapott Szegeden, így a Tiszavasvári ellen aratott sikernek köszönhetően az ÓAM-Ózdi KC ismét felzárkózott hozzájuk.


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

462_0_t 462_1_t 462_2_t 462_3_t
462_4_t 462_5_t 462_6_t
Vissza