Gyenge játék (képgalériával)2017. március 12. (vasárnap) 21:26 - Sportnews/5461_0_300.jpg70 percet emberelőnyben játszott, mégis vereséget szenvedett idei első hazai bajnoki mérkőzésén az Ózdi FC. A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában a fekete-fehérek „be voltak oltva” a gólszerzés ellen, így az Onga megérdemelten vitte el a 3 bajnoki pontot a Városi Stadionból.

A centerpálya talaja még túl mély, így az edzőpályán játszotta idei első tétmérkőzését az Ózdi FC. Budai Tamás rendhagyó módon már a kezdő sípszó előtt cserére kényszerült, a bemelegítéskor megsérülő Ambrus Bence helyére a saját nevelésű fiatal Dömötör Mihály került a csapatba. Az utolsó pillanatban megváltoztatott védelem pedig hamar hibázott. A vendégek szinte a semmiből jutottak előnyhöz a 8. percben. A hátrányt hamar ledolgozhatták volna a hazai kedvencek, de az igazi nagy helyzeteket is képesek voltak elrontani. A 23. percben az ongai Tóth Dániel utolsó emberként lerántotta a kapura törő Nadanicsek Jordánt, a szabálytalanságért piros lapot mutatott fel számára Haraszin Szabolcs játékvezető. Az emberelőny ellenére az ÓFC játéka akadozott, a támadásvezetésekbe sok hiba csúszott.

A fordulás után továbbra is Gál Ferencék birtokolták többet a labdát, de a kapu előtt továbbra is veszélytelen volt a csapat játéka. Az Onga remekül megszervezte védekezését, Lövey Lajosnak szinte csak a szabadrúgások és szögletek után középre ívelt labdákat kellett lehúznia a levegőből, nagy védést nem kellett bemutatnia. A hajrában pedig végleg eldőlt a 3 pont sorsa. Egy labdaszerzés után vezetett gyors akció végén Tóth Roland fejelt közelről az ózdi kapuba. Az utolsó percekben nem történt említésre méltó esemény, így a találkozó 2-0-ás ongai győzelemmel ért véget.

„Hetven percet emberhátrányban futballozva is magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot. A szív és az akarat diadala volt ez a mai nap. Ifjúsági csapatunk is győzni tudott, így mind a 6 pontot haza tudjuk vinni Ózdról, ez pedig nagyon fontos a céljaink elérése érdekében” - mondta Varacskai István, az Onga edzője.

Budai Tamás értetlenül állt játékosai gyenge teljesítménye előtt. A fiatal szakvezető a második félidőben cserékkel próbálta frissíteni csapatát, de a kispadról beszálló labdarúgók sem tudtak új színt vinni a pályára.

„Nagyon nehéz megszólalni egy ilyen mérkőzés után. 70 percet játszhattunk emberelőnyben, mégsem de a kapu előtt nagyon határozatlanok voltunk. Ötlettelenül futballoztunk, nem voltunk kellően „élesek” - értékelt Budai Tamás, az Ózdi FC edzője.

Az éllovasok igazi gólzáporos mérkőzéseket játszottak a 18. fordulóban. A Mád ötöt rúgott a Szerencsnek, a Felsőzsolca hatot a Szendrőnek, az Edelény pedig négyet a Tokajnak, így továbbra is e három csapat áll a dobogón. Hazai vereségével az Ózdi FC a 11. helyre csúszott vissza a tabellán, az Onga pedig a 7. pozícióba lépett előre.


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

461_0_t 461_1_t 461_2_t 461_3_t
461_4_t 461_5_t 461_6_t 461_7_t
461_8_tVissza