Parkolásgátló eszköz2017. március 10. (péntek) 19:00 - Városnews/5459_0_300.jpgForgalomterelő oszlopokat helyeztek ki a Nemzetőr úton. Az ott élőknek évek óta gondot okoz, hogy a hétvégi bevásárlások alkalmával a lépcsőházak elé, illetve a garázsbeállókra parkolnak az autósok. Az ebből adódó problémás helyzetek elkerülése érdekében ezentúl oszlopok korlátozzák majd az illetéktelen parkolást.

Évek óta visszatérő probléma a parkolók hiánya városunkban. Ez különösen igaz a Nemzetőr utca Városi Piaccsarnok felőli oldalára is. A gondot az okozza, hogy a hétvége közeledtével a piac forgalma megnő, ezért a vásárlók sok esetben a paneltömbhöz állnak autóikkal. Több alkalommal a lépcsőház, illetve a garázsajtók elé parkolnak, azok akik a piacra érkeznek.

„Régóta probléma a piacnapokon, hogy a garázstulajdonosok nem tudnak kiállni garázsaikból az ideparkoló autók miatt, ezért forgalomterelő oszlopokat állítunk be, amik szabályozzák a forgalmat. Felfestjük majd a járdát is, amire szintén tilos lesz ráállni” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A panelház elé összesen 15 darab sárga-fekete színűre festett oszlopot helyeztek ki, amelyeket a garázsajtók elé, egyforma távolságokba betonoztak le. Az ott élő tulajdonosok több esetben panasszal éltek azzal kapcsolatban, hogy nem tudnak kiállni gépjárműveikkel, pedig szinte minden ajtón fel van tüntetve, hogy tilos oda parkolni. Többeknek megoszlott a véleménye az oszlopokkal kapcsolatban.

„Értelmét nem sokat látom, mert ugyanígy ide állnak majd, a garázsból nem tudunk kiállni. Az a megoldás lett volna jó, ha zárható kapuk lettek volna, de ez a közterület miatt lehet nem megoldható. Biztosítani kellene, hogy aki ide parkol, attól mi kijöhessünk. Sokszor fél órákat várni kell, a sofőr sehol, én jönnék, és nem tudok kimenni a garázsból. Szerintem ez az oszlop nem megoldás” - mondta Gál András.

Dubovinszky László műszaki vezető elmondta, hogy a garázstulajdonosoknak arra is van lehetőségük, hogy parkolásgátló szerkezetet rögzítsenek az aszfalthoz. Ezt adott esetben a tulajdonos tudja nyitni-zárni, így elkerülheti azt, hogy közvetlen a garázsa elé álljon más autós.

Vissza