Újszerű módszerek (képgalériával)2017. március 10. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/5457_0_300.jpgSzakmai napot tartottak a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanárai és diákjai. A program jól kapcsolódott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett témahetek rendjébe. A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hetén zajló program célja volt a szemléletformálás, a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek játékos, élményszerű átadása, illetve az újszerű pedagógiai módszerek kipróbálása.

Nyüzsgő méhkashoz hasonlított ma délelőtt a SZIKSZI, és mindez a szakmai napnak volt köszönhető. A tanórák kihívásai helyett most másfajta megmérettetésekkel találták szembe magukat a diákok. Az egyes helyszíneken játékos, logikai, ügyességi vagy éppen kreativitást igénylő feladatokat kellett teljesíteniük.

„A szakmai napot hagyományként minden évben megrendezzük a SZIKSZI-ben. Ennek az a lényege, hogy az egyes szakmacsoportok valamilyen szinten ismerjék meg egymás jellemzőit, hogy milyen tevékenységeket végeznek, milyen tantárgyakat tanulnak, és ezen a napon igyekeztünk úgy összeállítani akár a komoly, akár a játékos feladatokat, hogy egy-egy csipetnyit Ők is részesülhessenek belőle” - fogalmazott a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatóhelyettese, Jene Andrásné.

A szakmai nap verseny is volt egyben. A ruházatukon viselt szimbólumok, és az általuk készített dekorációk alapján is be lehetett azonosítani a diákokat, vagyis azt, hogy ki melyik szakmacsoporthoz tartozik. A közgazdaságiak bankjegyekkel, a kereskedelmi-marketingesek szállítmányozással kapcsolatos, az ügyvitelesek pedig telefonos megoldásokkal rukkoltak elő. Az egyik osztály például azt mutatta be, hogy mennyi lenne Magyarország álom GDP-je dollárban kifejezve.

„Nagyon jól érezzük magunkat, sok program van, és jól együtt tudunk működni. Közös osztályjelmezt kellett készítenünk. Mi a közgazdasági szakmacsoport vagyunk, a pénz a mi szimbólumunk. Az osztályfőnök volt az 1-es, mi diákok voltunk 33-an a nullák, és volt egy lány a sor végén aki a dollár jelet viselte” - mondta Hadari Daniella, a SZIKSZI tanulója.

A tanári szervezőgárda nagyon sokat készült a napra, a diákok pedig izgalommal várták az eseményeket. Volt intézmény beazonosítással egybekötött puzzle gyűjtés és kirakás, márkajelzések felismerése, kommunikációs játékok és illem kvíz kitöltésében is próbára tehették magukat a fiatalok. Sőt, akik kedvet érzett hozzá, az villamos energiát is termelhetett egy kis kerékpározással. Érdekes kihívás volt számukra az is, amikor a folyosók falaira kihelyez osztálytablókon kellett megkeresni azoknak a tanáraiknak a fényképét, akik egykor maguk is a SZIKSZI tanulói voltak. A közösségformáló erővel bíró szakmai nap végén a legjobban teljesítő csapatok jutalomban részesültek.


457_0_t 457_1_t 457_2_t 457_3_t
457_4_t 457_5_t 457_6_t 457_7_t
457_8_t 457_9_t 457_10_t 457_11_t
457_12_t 457_13_t 457_14_t
Vissza