Helyi sikerek (képgalériával)2017. március 10. (péntek) 19:00 - Városnews/5456_0_300.jpgÓzdi diákok is ott lehetnek a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos fináléjában. A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium három tanulója is szép helyezést ért el a megyei fordulón, közülük ketten folytathatják a versenysorozatot. Az Újváros Téri Általános Iskola is jól zárt, negyedik lett az iskolák összesített eredményességi listáján.

A SZIKSZI tanuló közül hárman is sikeresen vették az akadályt a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján. Miklós Márk negyedik helyen végzett, Rási Viktória és Zákányi Panna viszont ott lehetnek az országos döntőben, képviselve iskolájukat, városukat és a megyét is. Viki tizenegy éve vesz részt ezen a versenyen. Most jutott be negyedszer az országos megmérettetésre.

„Harminc feladatot kell kitölteni, ezek feleletválasztós feladatok, tehát nem kidolgozós jellegűek. Nagyon az időn múlik minden, három perc van egy-egy feladatra, sokszor még kevesebb is, hiszen van amelyik feladat egyszerűbb. De van olyan is, ami több gondolkodást igényel" - nyilatkozta Rási Viktória, a SZIKSZI tanulója.

Rutinos versenyzőnek számít Zákányi Panna a másik továbbjutó is. Ő is nagy erőkkel készül az újabb megmérettetésre.

„Régebbi faladatokat szoktam megoldani, az interneten nem nagyon lehet ilyen jellegű feladatot találni, ezért olyan könyvekből készülök, amelyekben az előző évek feladatai vannak” - mondta Zákányi Panna, a SZIKSZI tanulója.

Miklós Márk is rendszeres résztvevője a versenynek, a logikai feladatok az erősségei. A középiskolás fiú ezúttal is szépen tejesített.

„Már nyolc éve nevezek be erre a versenyre minden évben. Általános iskolásként már volt szebb eredményem is, akkor hatodik helyezést értem el. Most negyedik helyezést értem el, de ezzel sajnos nem jutottam tovább az országos versenyre, de nagyon örültem neki, mert nem számítottam rá, hogy ilyen jó helyen végzek” - fogalmazott Miklós Márk, a SZIKSZI tanulója.

A középiskolások felkészülését matematika tanáraik Fábián Mária és Gál Mónika is segítették, akik nagyon büszkék a fiatalokra. A megyei forduló eredményhirdetését Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnáziumban tartották meg, amelyen oklevél- és könyvjutalomban is részesültek a diákok. Megyei tizedik helyezést ért el az Újváros Téri Általános Iskola egyik diákja a hatodik osztályos Zákányi Blanka is, Ő Sajószentpéteren vehette át a jutalmát. A folytatásra április 12-14. között kerül majd sor, az országos finálénak Debrecen ad majd otthont.


456_0_t 456_1_t 456_2_t 456_3_t
456_4_t
Vissza