Jó formában (képgalériával)2017. március 10. (péntek) 19:00 - Sportnews/5455_0_300.jpgIdén is remekeltek a Százhalombattán megrendezett Nyílt Kempo Világkupa Emlékversenyen az ózdi Pit-Bull Team versenyzői. Soós Lajos tanítványai 8 arany, 6 ezüst és 7 bronzérmet szereztek a nemzetközi mezőnyt felvonultató viadalon. A jó formában lévő ózdi harcosokat április közepén hazai ringben is láthatják majd küzdeni az érdeklődők.

A Pit-Bull Team versenyzői évek óta visszatérő vendégei a Százhalombattán megrendezett nemzetközi viadalnak. Soós Lajos idén is népes csoporttal érkezett meg a Pest megyei városba. Az elmúlt évekhez képest ózdi szempontból a legnagyobb változás az volt, hogy ezúttal nem full, hanem light contact szabályrendszerben küzdött valamennyi versenyző. Ennek az volt az oka, hogy április közepén a Marosi István Városi Sportcsarnokban rendez gálát az egyesület, amelyet sérülés miatt senki nem szeretett volna kihagyni.

Polónyi Balázs a 100 kg fölötti versenyzők mezőnyében indult. K1-es múltjában bízva az aranyérem megszerzését tűzte ki célul maga elé. Ehhez két ellenfelet kellett legyőznie, és ezt meg is tette.

„Ügyes volt mind a két srác, jól mozogtak, egyáltalán nem voltak alárendelt szerepben. A sok és kemény edzés, a jó edző döntő tényező volt a legyőzésükben” - nyilatkozta Polónyi Balázs, a Pit-Bull Team Ózd harcosa.

Berki Renátó már negyedszer vett részt a Nyílt Kempo Világkupa Emlékversenyen, és a negyedik aranyérmét gyűjtötte be. Számára is furcsa a light szabályrendszer, de úgy érzi, feladatát sikerült maximálisan megoldania.

„Az edzéseken sokat foglalkoztunk az utóbbi időben a kéztechnikánk fejlesztésével. Ezen a Világkupán ezzel leptük meg az ellenfeleket. Nem csak nagy combosokat rúgtunk, hanem jobban használtuk a kezünket is” - mondta Berki Renátó, a Pit-Bull Team Ózd harcosa.

Tóth Zoltán két harcmodorban is farkasszemet nézett ellenfeleivel. A light contactban Ő is aranyérmet szerzett, semi contactban viszont egy mérkőzést elveszített, így ott bronz jutott neki.

„Én a hibákból tanulok. Most nagyon készülök az április 15-i hazai gálára, mert nagyon szeretném megmutatni az ózdi közönségnek, hogy mit tudok” - fogalmazott Tóth Zoltán, a Pit-Bull Team Ózd harcosa.

Az ifjú ózdi harcosok végül 8 arany, 6 ezüst és 7 bronzérmet gyűjtöttek be Százhalombattán. Soós Lajos elégedett tanítványai teljesítményével, bár azt sem titkolja: eredményességüket a pénzügyi lehetőségeik némiképp bekorlátozták.

„Két napra kellett volna lemennünk Százhalombattára, de sajnos csak egy napra elegendő pénz állt rendelkezésünkre. Ha mind a két nap jelen tudtunk volna lenni, akkor további érmek elnyerésére nyílt volna lehetőségünk. De így is a 9. helyen végeztünk a csapatversenyben, ami a 18 ország 48 egyesülete között nem nevezhető rossz eredménynek” - értékelt Soós Lajos, a Pit-Bull Team Ózd edzője.

Az április 15-i ózdi gála programja már szervezés alatt van, a végleges párosítások még nem alakultak ki. Ami biztosra vehető, hogy Polónyi Balázs azzal a Kiss Lászlóval mérkőzik majd meg, akit néhány éve Szolomájer László ellen már láthatott küzdeni az ózdi közönség.


455_0_t 455_1_t 455_2_t 455_3_t
455_4_t 455_5_t
Vissza