Újabb látogatás (képgalériával)2017. március 9. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/5451_0_300.jpgIsmét Ózdra látogatott Nyakó István a Magyar Szocialista Párt választókerületi elnöke. A politikus, sétája alkalmával találkozott a városlakókkal, virággal köszöntötte a helyi lányokat, asszonyokat, sajtótájékoztatót tartott, majd részt vett az MSZP Ózdi Szervezetének taggyűlésén. A párt országos sajtófőnöke megismerhette a helyi problémákat, reagált a kérdésekre, és több témában is tájékoztatta az érdeklődőket pártja politikai állásfoglalásáról.

Nyakó István az MSZP egyik vezető politikusa már többször járt városunkban. Ezúttal éppen nőnapon érkezett, és az alkalmat megragadva vörös szegfűvel köszöntötte a Városközpont járókelőinek nő tagjait. Rövid séta után a Civil Házba vezetett az útja, ahol az MSZP helyi szervezete tartott taggyűlést. Az összejövetelen mintegy 40 fő pártaktivista és szimpatizáns vett részt. Az első napirendi pont keretében Angyal Béla választmányi ülésekről szóló beszámolója szerepelt, amelyben a kabinetek megalakulásáról és tevékenységéről esett szó. A folytatásban a város költségvetésével kapcsolatos döntések megvitatása, és fontos személyi kérdések is szóba kerültek.

„Közeleg a 2018-as országgyűlési választás, ennek az előkészületeit tervezzük meg. Megfogalmazzuk azokat az elveket a mai taggyűlésen, amelyek alapján ki fogjuk választani a képviselőjelöltünket” - mondta Kiss Sándor, az MSZP Ózdi Szervezetének elnöke.

A helyi problémák mellett az országos politikai helyzetről is szó esett. Nyakó István elmondása szerint a kormány nem veszi észre a mai magyar valóságot. Az egészségügy és az oktatás ügyének visszásságain túl, a közpénzek pártszimpátia alapon történő szétosztása, és a korrupció kérdése is terítékre került.

„Fontos, hogy ne egy üvegtoronyba zárva élje meg az ember a hétköznapokat, mert akkor biztos, hogy valamennyire torzul a látása, a valóságérzékelése. Amikor itt az utcán sétál valakivel az ember, megáll valakivel beszélgetni és elmondja, hogy mi a büdös nagy magyar valóság, az természetesen használ, hiszen első kézből kapja az ember azokat a problémákat, adott esetben az indulatokat, amelyek megjelennek itt Ózd utcáin is, amelyek megjelennek bárhol máshol az országban” - fogalmazott Nyakó István, az MSZP választókerületi elnöke.

A taggyűlésen a résztvevők is elmondhatták észrevételeiket, és többen kérdéseket intéztek Nyakó Istvánhoz. A program végén a jelenlévők információt kaphattak a március 14-i miskolci fáklyás felvonulás részleteiről, ahová Ózdról is külön buszt indít majd a helyi szervezet.


451_0_t 451_1_t 451_2_t 451_3_t
451_4_t 451_5_t
Vissza