Sportos elismerés (képgalériával)2017. március 9. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5450_0_300.jpgElismerő oklevelet vehetett át Ózd város vezetőitől ma délelőtt a Városházán Besztercei Rajmund. Janiczak Dávid és Fidrus Péter az Amerikai Egyesült Államokban megvívott profi MMA mérkőzésen nyújtott teljesítményhez gratulált a csekély ajándékkal. A Besztercei Kempo SE versenyzője arra is ígéretet kapott, hogy az Önkormányzat a további karrierjéhez is megpróbál segítséget nyújtani.

Ózd sportért felelős alpolgármestere 2016 nyarán indította útjára azt a kezdeményezést, amely a kiemelkedő eredményt elérő sportolók jutalmazására irányul. Az első oklevelet a darts világbajnokságon szereplő Kovács Patrik vehette át Fidrus Pétertől, de az elmúlt hónapokban Tóth Gábor testépítő, Dúl Ádám, Fekete Adrián Dominik, Kusai Kristóf Erik és Terebesi Adrián súlyemelők részesültek elismerésben. A megjutalmazottak csoportjába mától Besztercei Rajmund is beletartozik. A Besztercei Kempo SE versenyzője az elmúlt napokban Sacramentoban vívott meg sikeresen egy profi MMA mérkőzést. Amerikában szerzett élményeiről a Városháza egyik tárgyalóhelyiségében mesélt a város vezetőinek az ózdi harcos, akinek Fidrus Péter adta át elismerő oklevelét, de teljesítményéhez Janiczak Dávid polgármester is gratulált.

„Nem gyakran fordul elő, hogy ózdi sportoló a tengerentúlon mutathatja meg felkészültségét. Rajmund ráadásul nem csak megmutatta magát, hanem győzedelmeskedett is Amerikában. Ezért gondoltuk azt, hogy megjutalmazzuk őt ezzel az oklevéllel, illetve biztosítjuk arról, hogy az Önkormányzat odafigyel rá, és támogatja a jövőben” - mondta Fidrus Péter, alpolgármester.

Besztercei Rajmund egy hetet töltött el Kalifornia állam fővárosában. Az első napokban egy helyi edzőteremben tréningezett, programja zárásaként pedig a Gladiator Challenge versenysorozat keretén belül mérkőzött meg ellenfelével, akit a második menetben egy hátsó fojtással győzött le.

„Nagyon szépen köszönöm az elismerést. A munka azonban ezzel nem áll meg. Dolgozunk tovább, hogy a sport segítségével tovább növeljük Ózd hírnevét” - fogalmazott Besztercei Rajmund.

Rajmund a következő hetekben itthon tréningezik. Áprilisban a Soós Lajos vezette Pit-Bull Team által szervezett helyi küzdősport gálán lép legközelebb szorítóba, majd májusban visszatér Amerikába, hisz az ottani szervezők is találtak már számára új ellenfelet.


450_0_t 450_1_t 450_2_t 450_3_t
450_4_t 450_5_t
Vissza