Nemzetközi nőnap (képgalériával)2017. március 8. (szerda) 19:00 - Aktuálisnews/5447_0_300.jpgA gyengébbik nem tagjait köszöntötték ma a férfiak. A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének a napja. A munkásmozgalmi demonstratív ünnep mára már elvesztette eredetét, így napjainkban a hölgyek megajándékozásáról szól.

Nőnap van ma. Március nyolcadikán zsúfolásig megtelnek az üzletek, és a piacon is árusok várják a férfiakat. A héten már tapasztalható volt a virág iránti érdeklődés, de mégis a legtöbben erre a napra hagyták ezek megvásárlását. A városi piacon az urak idejében szerettek volna gondoskodni a hölgyeknek szánt meglepetésekről. Az általunk megkérdezettek azt mondták, hogy azért adnak virágot szeretteiknek mert megérdemlik, és nem azért mert ennek van a napja.

„A nőkről általában gyakrabban meg kell emlékezni, mert ők többet tesznek a családért, mint egy férfi” - fogalmazott Balogh István.

A virág- és ajándéküzletek is várják azokat, akik virággal és apróbb meglepetésekkel készülnek nőnap alkalmából. Az egyik bolt tulajdonosa azt mondta, hogy a hét elején is sokan vásároltak, de legtöbben erre a napra hagyták a választást. Idén is a vágott és szálas virág a favorit, de akadnak olyanok is, akik a cserepes növénynél maradnak. A férfiak egyre jobban törekednek arra, hogy különleges virággal kedveskedjenek.

„Szoktunk készíteni előre virágokat. Én nem szeretem a mű dolgokat, inkább természetes alapanyagokat használok, mint például a kosár, dobozok. Divatos a dobozba készített virág, az drágább árfolyamú, abból nem készítünk sokat, de picit is csinálunk, amibe két-három szál virág van, és nagyon aranyos nőnapi ajándék” - nyilatkozta Hercska Istvánné, virágkötő.

„Egyrészt szép dolog, másrészt meg igazából nem nőnapon kellene a nőket ünnepelni, hanem mindennap” - mondta Fehér Gábor.

A virágüzletek hatalmas választékkal várják az érdeklődőket, mégis többen azt hangsúlyozták, hogy nem az ajándék a lényeg, hanem az hogy szeretetből kapja azt a hölgy.


447_0_t 447_1_t 447_2_t 447_3_t
447_4_t 447_5_t 447_6_t 447_7_t
Vissza