Folyamatos munka (képgalériával)2017. március 7. (kedd) 19:00 - Városnews/5443_0_300.jpgÜtemterv szerint halad a város ivóvízrendszerének korszerűsítése. A köznyelvben svájci víz projektként ismert beruházás munkálatai folyamatosak. Jelenleg Ózd-Alsón és a Kazinczy úti tároló medencénél vezetékelést, a Bolyki Tamás úton pedig helyreállítást végeznek a kivitelező cég munkatársai. Év közepére a program 1 milliárd 465 millió forintos támogatásából az egész város ivóvízhálózatának megvalósul a felújítása.

A korszerűsítés első szakasza még 2010-ben kezdődött, a Svájci-Magyar Együttműködési Program közel másfél milliárd forintos támogatásából. Az évek során a svájci frank árfolyama is változott. Ebben az esetben ez kedvező volt a város számára, hiszen az árfolyamkülönbségből adódó pluszforrást használják most fel. Ózd-Alsón pár napon belül befejeződnek a munkálatok.

„A kollégák most az utolsó csavarokat húzzák, mert elkészült ez az ezerkétszázötven méternyi vezeték, ez most befűzéses technológiával készült. Ez arról szól, hogy régi nagyobb átmérőjű csőbe befűztük az egyel kisebb dimenziójú új vezetéket és így kevés földmunkával sikerült ezt végrehajtani” - nyilatkozta Batki Zsolt, az Aqua Holding Kft. építésvezetője.

Erre a területre több szempontból is kiemelt figyelmet fordítanak a szakemberek.

„Erre azért volt szükség, mert ezen a vezetéken évi egy-két alkalommal volt csőtörés, viszont ezeken a csőtöréseken a teljes városnak leürítette a tárolómedencéjét, tehát itt egy nagy arányú elfolyás volt mindig” - mondta Bíró Ferenc, projektmenedzsment vezető.

A kivitelező cég munkatársai jelenleg Ózd több pontján is dolgoznak. A Béke úton is zajlanak a projekt munkálatai. Itt a kórházi tároló medencétől az új reumakórház melletti aknáig kötik össze – a meglévő feltárása helyett – nyílt árkos technológiával a vezetéket. Ez a szakasz teljesen a Farkaslyuk előtt lévő aknáig fog folytatódni. De dolgoznak a Kazinczy úti tározó medencénél is. A Bolyki Tamás úton két hete kezdték meg a munkálatokat mára szinte már teljesen helyreállt a rend. Az esős időjárás miatt a földtakarást nem tudták korábban elkezdeni, hiszen akkor megsüllyedt volna a terület. A munkálatok a pénzügyi és műszaki ütemtervnek megfelelően haladnak.

Március 15-ig meghosszabbították a lakossági ivóvízbekötésről szóló pályázat benyújtásának határidejét, ezzel kapcsolatban tartanak lakossági fórumot március kilencedikén, csütörtökön a Hódoscsépányi Kultúrház Nagytermében délután öt órai kezdettel, ahol Bíró Ferenc projektmenedzsment vezető, valamint a terület képviselője Fidrus Péter alpolgármester várja az érdeklődőket.


443_0_t 443_1_t 443_2_t 443_3_t
443_4_t 443_5_t 443_6_t 443_7_t
443_8_t 443_9_t 443_10_t 443_11_t
Vissza