Újabb vereség2017. március 7. (kedd) 19:00 - Sportnews/5440_0_300.jpgFordulatos és izgalmas mérkőzést játszott a férfi teke Szuperliga 17. fordulójában a SalgÓzd. A Szolnok elleni összecsapást a csapatszinten ütött több fa döntötte el. Ez sokáig a mieinknek kedvezett, az észak-alföldi játékosok viszont a végén jobban koncentráltak és 5-3 arányban ők nyerték meg a mérkőzést.

2017-ben nem megy a játék hazai pályán a SalgÓzd csapatának. A szuperligás fiúkat a Szeged (1-7) és a Győr (3-5) is legyőzte már ebben az esztendőben a Városi Stadion tekecsarnokában, így a Szolnok ellen már nagyon vágyott a sikerre Havaj István együttese. Az alföldiek pedig a „legyőzhető csapatok” kategóriájába tartoznak, így előzetesen reális esély mutatkozott a bajnoki pontok begyűjtésére. Az első párok küzdelme azonban máris megmutatta, hogy ez nem lesz könnyű feladat. Az első, a második, valamint a harmadik sorban pályára lépő ózdi játékosok közül is csupán egyikük tudta megszerezni a pontot, így a találkozót a csapatszinten nyújtott jobb teljesítmény döntötte el. A mieinknél senki nem jutott 580 fa fölé, a vendégeknél viszont ketten is átlépték ezt a határt, ami döntőnek bizonyult. A Szolnok végül 24 fás előnnyel, 5-3 arányban nyerte meg a mérkőzést.

„Erre számítottunk, hogy ilyen szoros mérkőzést fogunk játszani. Titkon pedig a győzelemben reménykedtünk. Esélyünket növelte, hogy Bóta Ervin nem lépett pályára az ózdi csapatban. Ha Ő itt van, könnyen lehet, hogy másként alakul az eredmény” - nyilatkozta a Szolnoki MÁV SE szakosztályvezetője, Pintér Lajos.

A SalgÓzd játékosai közül a legjobb eredményt Bialaszek György érte el, 578 fás eredményével mégsem tudott csapatpontot fogni. Ez Stéer Tamásnak, Molnár Györgynek és Fancsik Istvánnak sikerült. A Szolnok elleni fiaskó a csapat negyedik tavaszi veresége volt, amely mellé mindössze két idegenben elért siker társul.

„Bosszantó a minimális különbséggel leszenvedett győzelem, de be kell vallanunk sportszerűen, hogy a Szolnok kicsivel jobb csapat nálunk. Persze, ha egy kis szerencsénk van, akkor mi is megnyerhettük volna a mérkőzést” - értékelt Havaj István, a SalgÓzd TK szakosztályvezetője.

A Szuperliga 17. fordulójának többi mérkőzésén papírformának nevezhető eredmények születtek, így a bajnoki tabellán nem történt változás. A lista élén a Répcelak áll, a SalgÓzd a 7. pozíciót foglalja el, a kiesőzónában pedig a Szegvár és a Vasasszonyfa található. A pontvadászatból még öt forduló van hátra, a mieinkre két hazai és három idegenbeli találkozó vár még.

Vissza