Leégett tetőszerkezet (képgalériával)2017. március 6. (hétfő) 19:00 - Városnews/5439_0_300.jpgSzinte teljesen leégett egy családi ház tetőszerkezete ma hajnalban a Gömöri úton. Az ingatlan tulajdonosa azt mondja, először azt hitték, valamilyen állat járkál a tetőtérben. Később látták meg a lángokat, és azonnal értesítették a tűzoltókat, akik a rövid kiszállási időnek, illetve a gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően hamar megfékezték a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Lángok csaptak ma hajnalban a magasba a Gömöri út végén. Az egyik családi ház tetőszerkezete szinte teljesen leégett. Kalmár Ákos az ingatlanban él, azt mondja négy óra körül ébresztette fel a lánya, aki különös zajra lett figyelmes a padlástér irányából, bár akkor még azt hitte, hogy valamilyen állat szaladgál az emeleten. Pár perc múlva kiszaladt a hátsó udvarra, és akkor látta meg a tetőn a lángnyelveket. Azonnal értesítette a tűzoltókat.

„Nyilván, mint ilyenkor lenni szokott, a tüzet eloltották vízzel, ezért fent megvannak a víznek a nyomai, de hát hála istennek senkinek semmi baja nem lett. Szerencsésen alakult, mert sokkal komolyabb veszéllyel, balesettel is járhatott volna” - nyilatkozta Kalmár Ákos.

A lánglovagok által használt vízsugár a ház belső terét sem kímélte. A gipszkarton mennyezet is megadta magát, a plafonból csepegő víz útját, pedig a padlóra helyezett vödrökkel és nejlonnal igyekeznek megfékezni a tulajdonosok. A tetőtérben palatörmelékek vannak és a gerendák is elszenesedtek. A baj hallatára a szomszédság rögtön a Kalmár család segítségére sietett. Biztosítással rendelkeznek, most a kárszakértőt várják, a szemrevételezés után kezdik majd meg a helyreállító munkálatokat.

„A kollégáim kettő darab gépjárműfecskendővel, illetve egy vízszállítóval vonultak, ahol három darab vízsugárral sikerült megfékezniük a tüzet. A tűzesetről elmondható, hogy személyi sérülés nem történt, különösen nagy anyagi kár nem keletkezett. A kár az elsődleges becslések alapján nagyjából ötmillió forint. A tűz okát egyelőre nem tudtuk megállapítani, az esetben tűzvizsgálat nem fog indulni” - mondta Tőkés Tamás, tűzoltóparancsnok.

Tőkés Tamás elmondta azt is, hogy az eset helyszínén, méretéhez és kiterjedéséhez képest nagyon rövid idő alatt meg tudták fékezni a lángokat. Bár reális esélye nem volt annak, hogy a környező épületekben kárt tegyen a tűz, erre minden esetben fel vannak készülve.


439_0_t 439_1_t 439_2_t 439_3_t
439_4_t 439_5_t 439_6_t 439_7_t
439_8_t 439_9_t 439_10_t 439_11_t
Vissza