Vereség vezéráldozattal (képgalériával)2017. március 5. (vasárnap) 11:24 - Sportnews/5437_0_300.jpgNem tudta megismételni két hete bemutatott bravúrját a Lóci DSE csapata. Barta Zsolt együttese az NBII-es női kézilabda bajnokság 14. fordulójában négygólos vereséget szenvedett a dobogó második fokán álló Hajdúböszörmény gárdájától. A találkozón azonban a 2 pontnál többet veszítettek az ózdi lányok, a mérkőzés hajrájában ugyanis Vass Virág súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Első tavaszi bajnoki mérkőzésén a bronzérmes pozícióban álló Füzesabonyt le tudta győzni Lóci DSE, a bajnokság 14. fordulójában pedig egy újabb kiváló csapat, a második helyen telelő Hajdúböszörmény látogatott a Marosi István Városi Sportcsarnokba. A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott. Hol egyik, hogy másik csapat vezetett 1-1 góllal, de ennél nagyobb előnyre nem tudtak szert tenni a csapatok. Egészen a játékrész hajrájáig, ami a vendégeknek sikerült jobban, így a szünetben 14-16 állt a sportlétesítmény kis eredményjelzőjén.

A játék képe a fordulás után sem változott. Kiegyenlített játék folyt a pályán, a kétgólos különbség viszont mindvégig megvolt a csapatok között. A két bajnoki pont sorsát egy sajnálatos sérülés döntötte el. Az addig 5 gólig jutó Vass Virág egy ártalmatlan szituáció után súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, kiválása pedig megzavarta társait, akik elveszítették a mérkőzés ritmusát. A Lóci az utolsó 6 percben dobott gól nélkül maradt, a böszörményiek viszont még kétszer betaláltak, így a találkozó 27-23-as vendég győzelemmel ért véget.

„Nehéz értékelni ezt a mérkőzést, mert úgy tűnik, hogy a 2 pontnál többet veszítettünk el ma. Virág kiválása hosszú távon befolyásolhatja eredményességünket. Sérülése után a lányok már nem tudtak a játékra koncentrálni” - mondta Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

A mérkőzés két főhőse az ózdi Jakab Zsófia és a böszörményi Balogh-Silye Rita volt, akik igazi gólpárbajt vívtak egymással. Kettőjük párharca végül döntetlenre végződött, hiszen mindketten 11-szer találtak be a hálóba.

„Azt kaptuk ettől a találkozótól, amire számítottunk. Az Ózd egy nagyon kellemetlen ellenfél tud lenni, és ezt ma is bebizonyították a hazaiak. A saját csapatomról annyit, hogy elsősorban az első félidőben mutatott védekezésünkkel nem voltam ma megelégedve. A szünet után már valamivel jobban játszottunk” - értékelt Nagy Attila, a Hajdúböszörményi TE edzője.

A listavezető Mátészalka mindkét pontot elhozta a Vitka SE otthonából, így a Hajdúböszörmény hátránya továbbra is 4 pont az élen álló csapattal szemben. Hazai veresége ellenére a Lóci DSE továbbra is a középmezőny tagjának mondhatja magát


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

437_0_t 437_1_t 437_2_t 437_3_t
437_4_t 437_5_t 437_6_t 437_7_t
437_8_t 437_9_t


Vissza