Nem jogerős2017. március 3. (péntek) 19:00 - Híreknews/5433_0_300.jpgEgy embert életfogytig tartó, egyet 15 év, kettőt pedig 5 év fegyházbüntetésre ítélt a Miskolci Törvényszék a 2013 januárjában, Táblában történt gyilkosság ügyében. A testvérpár életben maradt tagja a támadás után eladta házát, ma egy idős otthonban él. Azt mondja: jól érzi ott magát, de bátyja elvesztését nehezen dolgozta fel.

2013 januárjának első napjaiban az egész várost megdöbbentette az a brutális támadás, amelyet egy Szőlőkalja úti romos lakásban követtek el egy idős testvérpár ellen. A gyilkossággá fajuló rablásból a közelben élők semmit nem észleltek, a  mentőket az a szomszéd riasztotta, akihez a vérző fejű, fiatalabb férfi becsöngetett.

Az elkövetők az eset után Budapestre menekültek, a rendőrök a bűncselekmény elkövetését követően 26 órán belül fogták el őket. A Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői által Miskolcon megtartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy 20 ezer Forintot, egy karórát és néhány szelet kenyeret zsákmányoltak.

A testvérpár fiatalabbik tagja súlyos sérülésekkel, de túlélte a támadást. Felépülése után eladta az ingatlant, ma már a sajóvárkonyi Idősek Otthonának lakója.

„Ezt átélni, amit én átéltem, egy embernek túl sok. Nekem is sok. Itt az otthonban jó helyen vagyok. Vannak azonban rosszakaróim, főképp romák, romák voltak a gyilkosok is” - mondta Turai József.

A törvényszéki ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosítás, a vádlottak és a védők enyhítés érdekében fellebbeztek. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik tovább.

Vissza