Sikeres program (képgalériával)2017. március 3. (péntek) 19:00 - Városnews/5432_0_300.jpgHáromszázezer forinttal segítette a helyi zeneiskolát a Digitális Erőmű jótékonysági bálja. A jegyárbevételekből befolyt összegből a Tempó Ütőegyüttesnek vásárolnak hangszert. Az intézmény először szervezett ilyen jellegű rendezvényt, de nem titkolt céljuk, hogy továbbra is jó ügyek mellé álljanak. A támogatást jelképező táblát tegnap délután vehette át az iskola vezetője.

A Digitális Erőmű vezérlőtermében gyűltek össze tegnap délután azok a szervezők és segítők, akiknek jóvoltából hamarosan bővülhet a helyi zeneiskola hangszerparkja. A nemes cél érdekében az európai építészeti figyelmet is kivívott intézmény munkatársai Jótékonysági Farsangi Estet rendeztek szombaton a kultikus épületben. A támogatást jelképező táblát Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és az év elejétől új fenntartóként működő társaság ügyvezető igazgatója, Lovas Lajos adta át az intézmény vezetőjének. A program fővédnöke beszédében a városban élő tehetséges fiatalok szerepét hangsúlyozta.

„Ez a hangszer feltétele annak, hogy a hangzás olyan legyen, amilyennek lennie kell. Jó azt tudni, hogy ebben a városban a zeneiskola falai közt egyre több gyerek fordul meg, és jó azt is tudni, hogy a fiatalok egy része egyre nyitottabb a művészetek számtalan ága felé” - fogalmazott beszédében Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Boros Géza elmondta, hogy az ütős együttes által eddig használt hangszerek nincsenek a zeneiskola tulajdonában, azokat kölcsön kapták egy alapítványtól, de félő volt, hogy bármikor szükségük lehet rá.

„Amit meg szeretnénk vásárolni az a hangszer elég drága, és ha nem lett volna ekkora a támogatás összege, akkor csak egy részét fedezte volna ennek a hangszernek. Egy marimbát fogunk vásárolni ebből a pénzből, ez a Tempó Ütőegyüttesnek lesz, hiszen ők szerepelnek a legtöbbet, és nekik van a legkevesebb hangszerük jelenleg" - nyilatkozta Boros Géza, az Erkel Ferenc Tagintézmény intézményvezetője.

A Digitális Erőmű először szervezett ilyen jellegű rendezvényt, de nem titkolt céljuk, hogy továbbra is a jó ügyek mellé álljanak. A kezdeményezésnek a jótékonyságon túl közösségépítő szerepe is van. A jegyárakból befolyt háromszázezer forint, a szervezők várakozásait is felülmúlta.

„Azt gondolom, hogy a médiában, a városban és a térségben is, aki jár-kel az csak jót hallott erről a programról, és mindenki azt kérdezi tőlünk, hogy hogyan tovább, hogyan folytatjuk? Természetesen azt már tudjuk, hogy évente folytatni fogjuk, és hagyományteremtőnek gondoljuk ezt a rendezvényt” - mondta Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője.

A Tempó Ütőegyüttes neve egyre ismertebb nem csak Ózdon, hanem a város határain túl is. Tavaly rengeteg fellépése volt a fiataloknak és egyre több felkérésnek igyekeznek eleget tenni. A jövőben repertoárukat, a helyi vállalkozók összefogásának köszönhetően már saját hangszeren adhatják elő.


432_0_t 432_1_t 432_2_t 432_3_t
432_4_t 432_5_t 432_6_t 432_7_t
432_8_t 432_9_t 432_10_t
Vissza