Első siker (képgalériával)2017. március 2. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/5429_0_300.jpgGyőzelemmel tért haza első Amerikában megvívott profi MMA mérkőzéséről Besztercei Rajmund. Az ózdi harcos a második menetben egy hátsó fojtással győzte le ellenfelét a Sacramentoban megrendezett gálán. A sikernek köszönhetően az amerikai álom tovább folytatódik, a Besztercei Kempo SE versenyzője májusban ismét az USA-ban léphet be a ketrecbe.

Besztercei Rajmund egy hetet töltött el Kalifornia állam fővárosában, Sacramentoban. Az első napokban az egyik helyi edzőteremben tréningezett a UFC-ben edződött sportolókkal, majd amerikai programjának zárásaként a ketrecharcosok köreiben jól ismert, sok nagy csatát megélt T. Juarez-zel nézett farkasszemet a Thunder Valley Casinoban megrendezett gála keretében.

„Földharcban és álló harcban is nagy tapasztalattal bírt az ellenfelem. Sokat bunyóztunk állva. A második menetben eltalált fejre, át is szaladt rajtam az ütés rendesen, de hál Istennek utána egy földre vitelt követően egy hátsó fojtással kopogtattam” - mondta Besztercei Rajmund.

Az Amerikai Egyesült Államokban megvívott mérkőzés létrejöttéhez Sárközi Róbert nyújtott segítséget az ózdi sportolónak. A Szegedi Küzdősport Egyesület ikonja a most elért siker után is egyengetni próbálja Rajmund tengeren túli karrierjét, így már meg is kezdték a következő mérkőzéssel kapcsolatos feladatokat.

„Tegnap szólt a Sárközi Robi, hogy beszélt a kinti szervezőkkel és 2017. május 20-ra várnak vissza. Jó lenne előtte ismét egy 1-2 hetes edzőtáborban részt venni a kinti versenyzők társaságában, így hangolódni rá a következő mérkőzésre” - tette hozzá az ózdi sportoló.

A második amerikai mérkőzésig itthon, a Marosi István Városi Sportcsarnokban kialakított edzőteremben tréningezik az ózdi sportoló, aki jelenleg igazi, tőkeerős szponzor nélkül, családi és baráti támogatásból finanszírozza felkészülését és a külföldi küzdelemmel kapcsolatban felmerült költségeit.


Fotó: Facebook

429_0_t 429_1_t 429_2_t 429_3_t
429_4_t 429_5_t
Vissza