Nyelvi hét (képgalériával)2017. március 1. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/5425_0_300.jpgIdegen nyelvi hetet tartanak az Ózdi Szakképző Centrum Gábor Áron Szakképző Iskolában. Az angol és német nyelvet népszerűsítő program immár ötödik éve töretlen népszerűségnek örvend az intézményben. A hét folyamán különböző játékos és országismereti feladatokban mérhetik össze elméleti és idegen nyelvi tudásukat a diákok. A legjobban teljesítők az utolsó napon jutalomban részesülnek.

Ezen a héten kiemelt szerepet kap az idegen nyelv fontossága a Gábor Áron Szakképző Iskolában. A tanulók többsége angolt tanul, de a németet is oktatják az intézményben. Tegnap a 11. és 12. osztályos szakgimnáziumi tanulók részére szerveztek játékos és országismereti feladatokat. A heti négy órában idegen nyelvet tanuló diákok először egy filmet néztek meg a berlini fal leomlásáról és Németország újraegyesítéséről, majd feladatlapot oldottak meg a témával kapcsolatosan.

„Ennek a programsorozatnak az a célja, hogy népszerűsítsük az idegen nyelv tanulást, aminek nagyon-nagy jelentőséget tulajdonítunk. Fontos számunkra, hogy tanulóink legalább egy idegen nyelv tudás birtokában kerüljenek ki az iskolapadból” - mondta Széphalmi Erika, az ÓSZC Gábor Áron Szakképző Iskola megbízott igazgatója.

Az idegen nyelvi hét programjainak összeállításakor a szervezők más társintézményekkel is felveszik a kapcsolatot. Ilyen például az Ózdi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a budapesti Goethe Intézet. Ők bocsátották az iskola rendelkezésére annak a vándorkiállításnak a képi anyagát, amely a rendszerváltást követő változások kordokumentuma is egyben. A diákok olyan feladatot is kaptak, amelynek során rövid szövegek alapján kellett beazonosítaniuk a hozzájuk tartozó épületeket, utcarészleteket ábrázoló fotókkal. Volt aki gyorsan vette az akadályt, mivel jobban megy számára a német nyelv.

„Nehézséget nem nagyon okoz. Ahhoz képest, hogy nyolc évig tanultam az angolt, most ez nekem sokkal könnyebb kiejtés tekintetében is. Hamar belejöttem a grammatikájába is, így hát problémám nincs vele” - nyilatkozta Máté Sándor György, az ÓSZC Gábor Áron Szakképző Iskola diákja.

Az iskola humán munkaközösségének, idegen nyelv szakos tanárai által szervezett program a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvend a diákok körében. A hét folyamán a hatodik és hetedik órában tartott csoportos foglalkozások alkalmával a tanulóknak lehetőségük nyílik jobban elmélyíteni nyelvi ismereteiket. A szervezők a folyosón is nyelvtanulásra buzdító plakátokat helyeztek el, és a fiatalok által készített tablók is itt láthatók. Péntekig fordító verseny, filmvetítés, rendhagyó angol óra és eredményhirdetés is vár még a programban részt vevő diákokra.


425_0_t 425_1_t 425_2_t 425_3_t
425_4_t 425_5_t 425_6_t 425_7_t
425_8_t 425_9_t 425_10_t 425_11_t
Vissza