Sportos továbbképzés (képgalériával)2017. március 1. (szerda) 19:00 - Sportnews/5424_0_300.jpgHarminc órás, akkreditált továbbképzést tartottak a szivacskézilabda iskolai oktatásával kapcsolatban városunkban. A helyi pedagógusok elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a három nap alatt, iskolájuk pedig labdákat, valamint kapukat kap majd hamarosan ajándékba.

Az Újváros Téri Általános Iskola új tornatermében megtartott tanfolyam a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Kézilabda Szövetség közös szervezésében, Zákányi Zoltán irányításával valósult meg városunkban. A képzés elsődleges célja az volt, hogy a pedagógusok tudásanyaggal gazdagodjanak, amelyek alkalmassá teszik őket a szivacskézilabda foglalkozások megtartására iskolájukban. A sportág oktatásának már van egy minisztérium által jóváhagyott kerettanterve is, így ezt azonnal tudják is alkalmazni a tanítók és a testnevelők.

„A képzés nagyobb része gyakorlat, kisebb része elmélet, de erre is nagy szükség van. A tornateremben az egyéni ügyességfejlesztő foglalkozástól a két kapura vívott játékig mindent végig vettünk a három nap alatt. A kollégák nagyon lelkesek voltak, sokan alaposan el is fáradtak, mert ilyen sok és intenzív mozgáshoz nem mindenki van hozzászokva” - nyilatkozta az Újváros Téri Általános Iskola testnevelője, Zákányi Zoltán.

A sportos továbbképzésen a város szinte valamennyi általános iskolája képviseltette magát, sőt még a kistérség egyéb településeiről is érkeztek tanítók és testnevelők. A nagy létszám miatt a gyakorlati foglalkozásokat két csoportra bontva végezték el a pedagógusok. A három napos programot hasznosnak ítélték meg a jelenlévők, elmondásuk szerint az itt szerzett tudást könnyen fel tudják majd használni a tanórákon.

„Az olyan kis iskolákban mint a miénk, nincs nagy tornaterem, csak tornaszoba. De itt találkoztam olyan gyakorlatokkal, amelyeket kis térben is meg lehet csinálni a gyerekekkel” - mondta Sass Tamás, az Apáczai Csere János Általános Iskola pedagógusa.

A harminc órás akkreditált képzéssel nem csupán a pedagógusok tudása gyarapodott, a tanfolyamon való részvételükkel iskolájuk is új sporteszközökhöz jut. A harminc darab szivacskézilabda és a játékhoz szükséges kapuk a közeljövőben érkeznek meg az intézményekbe.


424_0_t 424_1_t 424_2_t 424_3_t
424_4_t 424_5_t
Vissza