Kocsit lopott (képgalériával)2017. február 27. (hétfő) 19:00 - Híreknews/5419_0_300.jpgElőször pénzt követelt, majd autót lopott egy 29 éves ózdi férfi pénteken éjszaka. A meggondolatlan kocsitolvaj útja városunktól néhány kilométerre, egy járdánházi családi ház kapujában ért véget. Az ingatlan gazdája azt mondja meglepődött, amikor eltűnt a kerítése. Az autó totálkáros lett, a tulajdonos azt állítja csak pár percre hagyta magára a Suzukit. Információink szerint az elkövető egy karcolás nélkül megúszta, őt a nyomozók az Ózdi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki.

Betört szélvédő, lyukas kerekek, teljesen eltűnt motorháztető. A felismerhetetlenségig összeroncsolódott az ellopott autó.

A gépjármű tulajdonosa arról számolt be, hogy az egyik helyi pizzériában dolgozik, és pár percre hagyta kollégáját magára a kocsival, amikor a gyanúsított odalépett hozzá, és pénzt követelt tőle, munkatársa megijedt és arrébb lépett a gépjárműtől, így pénz helyett autó lett a zsákmány. A fiatalember azt mondja CASCO-ja nem volt. Az Ózdi Rendőrkapitányságra pénteken valamivel éjfél előtt érkezett a riasztás, és az egyenruhások azonnal megkezdték a gépjármű felkutatását.

Széttört és teljesen eldeformálódott a vaskerítés. A bejelentést követően fél órán belül, Járdánházán, egy családi háznak a kapujában ért véget a hajsza. Bárdos Géza azt mondja, először azt hitte, hogy csak az ég zengett, és nem ijedt meg amikor meghallotta a csattanást, de az ajtón kilépve meglepődve tapasztalta, hogy eltűnt a kerítése.

„Nem is gondoltam, hogy ez is megtörtént volna, csak később vettem észre az ablakon keresztül, hogy villognak. Két mentő is volt és tűzoltók is voltak, akkor jöttem ki. Mozgáskorlátozott vagyok, nem rögtön tudtam kijönni, hanem csak később. Láttam, hogy a kapu nyitva van. A rendőrök is itt voltak már akkor és a tűzoltók is. Az illetőt betették a mentőbe és elvitték” - nyilatkozta Bárdos Géza.

Azt pontosan nem tudta megmondani, hogy milyen kára keletkezett. Szomszédai segítségével vitték be az udvarára az elhajlott elemet, akik este szintén a hangzavarra lettek figyelmesek.

„Jöttek a mentők, a tűzoltók. Az üzemanyag kifolyt és füstölt az autónak az orra, biztosan a motor. Utána helyszíneltek, még éjszaka összetakarítottuk azt utcát, az udvart Géza bácsinak, délelőtt pedig a szomszédság összehozta neki a kerítést, hogy ne legyen nyitva, mert egyedül él” - mondta Szecsődiné Lipták Katalin.

Ideiglenes megoldásként egy dróthálóval kerítették el az udvart. Információink szerint a tolvaj egy karcolás nélkül megúszta az esetet, pedig az elfogást követően a nála alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az Ózdi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Cs. Márton 29 éves helyi lakossal szemben.


419_0_t 419_1_t 419_2_t 419_3_t
419_4_t 419_5_t 419_6_t 419_7_t
Vissza