Újra az élen (képgalériával)2017. február 24. (péntek) 19:00 - Sportnews/5407_0_300.jpgIsmét régiós bajnok lett a Bolyky Tamás Általános Iskola U11-es csapata. A Miskolcon megrendezett Sport XXI. Atlétika Régiós Döntőjében az U13-as korosztály is remekül szerepelt, ők sokáig a barcikaiakkal holtversenyben álltak, végül ezüstérem került a nyakukba. Az Ózdi Teknőc Futó Club színeiben versenyző fiatalok teljesítményükkel, minden eddiginél nagyobb sikert arattak, megelőzve ezzel Miskolc, Eger és Salgótarján utánpótlás csapatait is.

A napokban rendezték meg a Sport XXI. Atlétikai Régiós Döntőt Miskolcon. A Bolyky Tamás Általános Iskola két korosztályos csapattal is indult a megmérettetésen. Három éve indult el az atlétikai képzés utánpótlás vonalon. Korábban az is kérdéses volt, hogy megfelelő létszámmal részt tudjanak venni egy-egy versenyen, mára már a legnagyobb atlétikai egyesületek is számítanak rájuk, mint ellenfélre. Az öt versenyszám teljesítése izgalmas küzdelmeket hozott a fiataloknak.

„Hát szerintem nagyon erősek voltak az ellenfelek, főleg a Barcika. A pontszámaink egyenlőek voltak, és az utolsó feladat döntötte el, így lettek elsők, mi pedig másodikak” - mondta Zimmermann Anna, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

Pataki Márk szintén az U13-as korosztályt erősíti. Mindkét csapat teljesítményét jónak értékeli, de azt mondja több edzéssel, még jobb eredményt tudnak majd elérni. Az ifjú sportolótól a foci sem áll távol.

„Én nagyon-nagyon szeretek futni, abból van a legtöbb érmem. A csapat is nagyon erős belőle, mert nagyon gyorsak vagyunk és technikásak. Nagyon szeretünk futni” - nyilatkozta Pataki Márk, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A megyeszékhelyen megrendezett viadalon elsőként a sprint-gát váltóra került sor, majd három ügyességi számban, nyolc helyszínen folytatták a csapatok a küzdelmeket, a medicinlabda dobással, a helyből távolugrással és a zsámolyszökdeléssel. A záró versenyszám a hosszú-gát váltó volt. A fiatalabbak, vagyis az U11-es korosztály bajnoki címet szereztek, megvédve ezzel decemberi eredményüket.

„Most a kisebbeknél nyolc csapat volt, a nagyobbaknál pedig hat csapat vett részt a megmérettetésen, úgy gondolom, hogy ezek közé a csapatok közé odaférkőzni nem kis dolog. A kisebbek másodszor nyerték meg ezt a régiós bajnokságot, ez már egy nagyon jó eredménynek mondható, és hát folyamatosan jelen vagyunk ezeken a versenyeken, akár több csapatot is tudnánk indítani, ha úgy van, de természetesen a lényeg az, hogy sokan részt vegyenek az edzésen, és tudják gyakorolni ezeket a mozgásformákat” - fogalmazott Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola testnevelője.

Az Ózdi Teknőc Futó Club színeiben versenyző csapatok teljesítményükkel, minden eddiginél nagyobb sikert arattak, megelőzve ezzel Miskolcot, Egert és Salgótarjánt is.  Ahogyan Vanczák Attila fogalmazott: céljuk, hogy ezeken a versenyeken jól szerepeljenek a gyerekek, és ezáltal jó kondícióban legyenek, valamint a koordinációs készségük is kialakuljon, hiszen ez más egyesületeknél, más sportágakban is nagy hasznukra válhat majd a későbbiekben. A csapatok legközelebb a mezei futóversenyen lépnek majd rajtvonalhoz.


Fotó: Vanczák Attila

407_0_t 407_1_t 407_2_t 407_3_t
407_4_t 407_5_t
Vissza