Testületi döntések (képgalériával)2017. február 23. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/5403_0_300.jpgAQUAKULTURÁLIS együttműködés lehetőségéről, új ügyvezető és külsős bizottsági tagok megválasztásáról, valamint a közforgalmú autóbusz közlekedéssel kapcsolatos közszolgáltatási szerződés kisebb módosításáról is döntött ma a képviselő-testület. A kevéssel több, mint egy órás ülésen az úszó egyesület és a futóklub is beszámolt tevékenységéről.

Egy határon átnyúló pályázati együttműködés elősegítése érdekében, az Ózd és Rimaszombat között kötendő együttműködési megállapodásról tárgyalt elsőként a képviselőtestület.

„Ez egy Interreg-es pályázat, amelynek Rimaszombattal együtt párhuzamosan kezdtük el az előkészítését. Ennek révén a strand turisztikai fejlesztését, illetve a gyári uszoda felújítását szeretnénk megvalósítani. A javaslat tartalmazza azt az elvi megállapodást, amely a már meglévő testvérvárosi kapcsolatra épít és célja az aquakulturális fejlesztések lehetőségének az elősegítése” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Hozzájárultak a képviselők az ÓZDSZOLG Kft. eddigi ügyvezetője megbízásának közös megegyezéssel való megszüntetéséhez, melyet Venczelné Ferenczi Judit elköltözése miatt kezdeményezett. Ezután a képviselőtestület az érintettek kérésére zárt ülésen tárgyalt több előterjesztést.

„Az ÓZDSZOLG Kft. új ügyvezetője Kupai Dávid, felügyelő bizottságának új tagja Kiss Sándor lett. Az Ózd Közbiztonságáért Alapítványnak is új kuratóriumi tagot választott a képviselőtestület, Ő Talján Róbert a Városi Rendészet vezetője. Az önkormányzat bizottságaiban is történtek változások. Az Ügyrendi, Igazgatási és Rendészti Bizottság új külsős tagja Kolmont Lajos, míg az Egészségügyi, Szociális és Munkahelyteremtési Bizottság új külsős tagja Sivák Tamásné lett” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Többeket érintő napirend volt a közösségi közlekedéssel kapcsolatos előterjesztés, amely az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. és az Ózd Város Önkormányzata között 5 évre kötött közszolgálati szerződés kisebb módosítását tartalmazta, lakossági kérések, észrevételek figyelembevételével.

„Most ott tartunk, hogy az életszerű változtatásokat meg kell tennünk, így ez az előterjesztés egy kisebb fokú menetrend módosítást tartalmaz a lakossági igényeket kielégítve. Jelentős futásteljesítmény változást nem generál ez a változás, így annak jelentős pénzügyi hatása sem várható” - fogalmazott Janiczak Dávid.

Az 1-es, a 2-es, a 4-es, a 20-as, a 21-es, a 26-os és a 74-es vonalakat is érinti a változás, egyes járatok az esetek többségében 5-10 perccel korábban illetve később közlekednek. Összesen 14 napirend került a mai ülésen terítékre, köztük az Ózdi Fiedler Ottó Sportegyesület és az Ózdi Teknőc Futó Club is beszámolt sokszínű és eredményes 2016. évi tevékenységéről.


403_0_t 403_1_t 403_2_t 403_3_t
403_4_t 403_5_t 403_6_t 403_7_t
403_8_t 403_9_t 403_10_t 403_11_t
403_12_t 403_13_t 403_14_t
Vissza