Bizottsági ülés (képgalériával)2017. február 21. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/5396_0_300.jpgAquakulturális együttműködési és fejlesztési megállapodást köt szlovákiai testvértelepülésével városunk. A dokumentum aláírásához egy határon átnyúló pályázaton való részvétel miatt van szükség. Többek között erről is határoztak mai tanácskozásukon az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjai, akik ezt és az ülés többi előterjesztését is vita nélkül fogadták el.

Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjaira két javaslat és két tájékoztató megvitatása várt ma kora délután a Városháza nagy tanácstermében. A munka egy határon átnyúló pályázati együttműködés átgondolásával kezdődött el. Farkas Péter Barnabás tájékoztatás szerint várhatóan idén ősszel jelenik meg az az országhatáron átnyúló pályázati lehetőség, amelynek előkészítést már most megkezdte Ózd város vezetése. Ez a strandfürdő turisztikai fejlesztését, és az egykori gyári uszoda felújítását is elősegítené.

„Rimaszombat testvérvárosi településsel közösen szeretnénk benyújtani ezt a pályázatot. Amiről most a Bizottság szavazott, az egy elvi megállapodás volt. Egy úgynevezett „Testvérfürdői” megállapodás, amely hasonlatos a testvérvárosihoz, azzal a különbséggel, hogy célzottan a fürdőkultúra, a vízkultúra, valamint ennek hozadékai kerülnek most fókuszpontba” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

A második napirendi pont a Marosi István Városi Sportcsarnokot érintette. A bizottság tagjai ezúttal nem új fejlesztési lehetőséget vitattak meg, hanem a tavaly decemberben elvégzett burkolatfejújításból eredő kötelezettségüknek tettek eleget. Az egyhangúlag támogatott változtatásból a sportolók és a szurkolók semmit nem fognak érezni.

„Az üzemeltetési szerződésbe kerül átvezetésre az, ami a pályázathoz kapcsolódóan szükséges volt, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség bérbe vehesse határozott időre a csarnokot. Decemberben elkészült a küzdőtér, amelynek fejújításához pályázatot nyújtottunk be, és most ennek a pályázatnak a kapcsán volt szükség erre a döntésre” - fogalmazott Fidrus Péter, alpolgármester.

A tanácskozás záró harmadában két helyi sportegyesület 2016. évi tevékenységéről készült tájékoztatót hallgatott meg a Bizottság. Dr. Kósné Dargai Rita elnök asszony a Fiedler Ottó Sportegyesület és az Ózdi Teknőc Futó Club eredményességéhez is gratulált, és további sikereket kívánt a vezetőknek, edzőknek és versenyzőknek.


396_0_t 396_1_t 396_2_t 396_3_t
396_4_t 396_5_t 396_6_t 396_7_t
Vissza