„Férfimunka volt” (képgalériával)2017. február 19. (vasárnap) 21:09 - Sportnews/5392_0_300.jpgBravúrosan kezdte el az NBII-es női kézilabda bajnokság 2016/2017-es szezonjának második felét a Lóci DSE. Barta Zsolt együttese a bajnoki címért küzdő Füzesabony gárdáját győzte le két góllal a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A mieink támadásban és védekezésben is felülmúlták ellenfelüket, melynek szakvezetője, Erdélyi Annamária a lefújást követően nem kívánta nyilvánosan értékelni csapata teljesítményét.

A piros-fekete szerelésben pályára lépő ózdi lányok ősszel, a bajnokság 1. fordulójában, idegenben 50 percig tudtak egyenrangú ellenfelei a bajnoki címre is esélyes Füzesabony gárdájának. Jakab Zsófiáék most ezt szerették volna 10 perccel meghosszabbítani, elszántságuk pedig az első percektől megmutatkozott. A játékrész közepéig rendre a mieink voltak előnyben, a heves megyeiek a 17. percben vezettek először, de nem sokáig. A szünetig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a nagy küzdelemben sok nagy pofont kiosztottak egymásnak a játékosok, ám ezeket nem minden esetben büntették meg kellő szigorral a játékvezetők. A szünetben 15-15 állt az eredményjelzőn.

A forgatókönyv a fordulás után sem változott nagy mértékben. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett 1 góllal, de ennél nagyobb előnyre nem tudtak szert tenni a csapatok. Az ózdi lányok minden egyes labdáért keményen megharcoltak, ami alaposan meglepte ellenfelüket. A 2 bajnoki pont sorsa a hajrában dőlt el. Az utolsó 10 percben Nagy-Mengyi Anett, Vass Virág és Tóth Ágnes is látványos gólokkal fejezte be a támadásokat, Tengely Annabella pedig fontos védésekkel segítette csapatát. A Füzesabony játékába egyre több hiba csúszott és bár a mérkőzés utolsó gólját ők szerezték, ez csak szépségtapaszt jelentett számukra. A mérkőzést a Lóci DSE nyerte meg 28-26 arányban.

„Le a kalappal a lányok előtt. Az imént azt mondtam nekik az öltözőben, hogy ez igazi „férfimunka” volt. A védekezésünk nagyon a helyén volt ma, Bella kitűnően védett, támadásainkat pedig sikerült tudatosan felépíteni, ezekből pedig szép gólokat lőni” - értékelt Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

A vendégek a 2 bajnoki ponton kívül talán a bajnoki címet is elveszítették Ózdon és  a harmadik helyre csúsztak vissza a tabellán. A Lóci viszont a bravúrral máris előrébb lépett és jó hangulatban, a 7. pozícióból várja a folytatást.


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

392_0_t 392_1_t 392_2_t 392_3_t
392_4_t 392_5_t 392_6_t 392_7_t
392_8_t 392_9_t 392_10_tVissza