Jelentkezési határidő2017. február 14. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/5372_0_300.jpgMár csak egy napig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló ózdi egyetemi képzésre. Az anyagmérnöki és a szociális munka alapszakok iránt érdeklődők február 15-én éjfélig kell, hogy kitöltsék és postára adják vagy elektronikus úton elküldjék a szükséges adatlapokat. Az első évfolyamokra 30-30 fő nyerhet felvételt.

„Az oktatás egy lehetőséges eszköze annak, hogy egy térség fejlődjön. Nem egyedüli eszköze, de oktatás nélkül nincs fejlődés. Ez vonatkozik az óvodától a felsőoktatásig tartó folyamat egészére. Mi úgy gondoljuk, hogy ez a térség, amelynek középpontja Ózd, jobb sorsa méltóbb annál, mint amilyen sors neki a rendszerváltozás óta adatott” - ezt nyilatkozta az Ózdi Városi Televíziónak 2016 decemberében, a Kaszinóban megtartott felvételi tájékoztató alkalmával a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese. Ahogy dr. Horváth Zita fogalmazott: az oktatási intézmény számára sokat jelent az ózdi képzés beindítása, hisz feladatuknak, küldetésüknek és kötelességüknek tartják a megyében élő emberek segítését.

Szaka Attila elmondása szerint hetek óta átjáróház az irodájuk, mindkét szak tekintetében sok kérdésre adtak választ kollégájával. A legtöbben az adatlapok kitöltésében kértek segítséget, vagy arra keresték a választ, hogy kell-e emelt szintű érettségi vizsgát tenniük a jelentkezés feltételeként.

„A szociális munkásoknál kötelező az emelt szintű érettségi. Nagyon sokan jöttek hozzánk olyanok, akik az elmúlt években még nem emelt szinten érettségiztek. Nekik is elmondtuk, hogy ezt most be kell vállalniuk. A lényeg, hogy mind az érettségi, mind a felvételi jelentkezés határideje február 15-én éjfélkor zárul. Addig az érettségi esetében már a postára adást is meg kell csinálni, a felvételi jelentkezésnél az elektronikus lezárásnak kell megtörténnie az előbb említett határidőig” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A Polgármesteri Hivatal 106. sz. irodájában még holnap is várják mindazokat, akiknek a jelentkezési lapok kitöltéséhez segítségre van szükségük. Az érdeklődők itt kaphatnak választ arra is, hogy hová kell elutalniuk a jelentkezés díját, és hogy milyen címre kell feladni a borítékokat. A Miskolci Egyetem Ózdon induló anyagmérnöki és szociális munka alapszakra 30-30 fő nyerhet felvételt, a képzés szeptemberben, a Kaszinó épületében kezdődik majd el.

További információk

Vissza