Lelki táplálék (képgalériával)2017. február 14. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/5370_0_300.jpgReggeli áhítattal kezdik hetüket a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói. Minden hétfőn az első óra megkezdése előtt gyűlnek össze a diákok a pedagógusokkal, hogy közösen csendesedjenek el, és megtalálják a szentírásban azt az igét, ami elkíséri őket az iskolában töltött napokon.

Minden hetet reggeli áhítattal kezdenek a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói és nevelői. Az intézmény különtermében gyűlnek össze háromnegyed nyolckor az együttlétre a résztvevők, Szőke Gábor iskolalelkésszel. Az elcsendesedés közös énekléssel kezdődik, amelybe Puchreiner Gábor pedagógus és Tóth Judit hittantanár is bekapcsolódik. A választott dalok néhány sorból állnak, hogy az éneklés végére mindenki megjegyezze a szöveget.

„Ez a kis idő énekléssel kezdődik, ami által egy kicsit elcsendesedünk, aztán saját szavainkkal dicsőítjük, áldjuk, magasztaljuk a felettünk lévőt. Egy igét olvasok a Szentírásból, a vezérfonalat és aköré épül fel. Nincs kérdés, hanem csak letesszük a hétvége terhét, előre nézünk és megéljük a pillanatban az Isten jelenlétét” - mondta Szőke Gábor, iskolalelkész.

A felolvasott igeszakaszt az iskola faliújságjára is kiteszik, hogy láthassák azok is, akiknek a nap folyamán van szükségük lelki töltődésre. A reggeli áhítat nem kötelező a diákok számára. A fiataloknak arra biztosítanak alkalmat, hogy megtapasztalhassák, hogyan tudnak elcsendesedni, és Isten jelenlétével miként kezdhetik a hetet.

„Az egész hetünknek egy pozitív kezdést ad, hogy egy barátságos közösségben kezdhetjük a hétfőt. Együtt meghallgatjuk az atyának a lelki táplálékát, amit számunkra ad és ez feltölt minket. Így boldogabban kezdhetjük a hetet” - nyilatkozta Boros Nikolett.

A tizenöt perces találkozóra hetente egyszer van lehetősük a diákoknak és a nevelőknek az intézményben. A fiataloknak megnyugvást, és lelki felkészítést jelent az a kevés idő, amit ebben a csoportban együtt tudnak eltölteni. Az áhítat végén közösen imádkozzák el az Úr imádságát, majd megújulva nézhetnek az új iskolai hét elé.


370_0_t 370_1_t 370_2_t 370_3_t
370_4_t 370_5_t 370_6_t 370_7_t
370_8_t 370_9_t 370_10_t 370_11_t
Vissza