Nyitó istentisztelet (képgalériával)2017. február 13. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/5369_0_300.jpgIstentisztelettel kezdődött meg a Házasság Hetének helyi programsorozata városunkban. Az újtelepi református templomba nemcsak párkapcsolatban élőket vártak. A prédikációban nagy hangsúlyt kapott az a fajta kötelék, amely a legtöbb emberi kapcsolatnál szorosabb lehet és a társadalomnak is jó példája, az elköteleződés.

A Házasság Hete nyitó istentiszteletére gyűltek össze a hívek az újtelepi református templomban. Idén hatodik éve szervezik meg helyi szinten az egyhetes programsorozatot, amelynek idei mottója: Veled kiteljesedve! A gyülekezeti tagok között voltak olyanok is, akik több évtizede élnek elköteleződve, de olyanok is részesei voltak a nyitó rendezvénynek, akik még a házasságkötés előtt állnak. Csikainé Mihalik Éva református lelkész prédikációjában elmondta, hogy kevesen kötnek házasságot, ezáltal egyre kevesebb gyermek születik családba.

„Mi a házasság? A biblia tanítása szerint egy férfi és egy nő egész földi életében kötött szövetsége. Mégpedig olyan, ami totális, vagyis az élet minden területére kiterjed. Ez az egyetlen olyan emberi kapcsolat, amely minden helyzetben megvalósul. Ez a totális közösség kizárólagos, mert tilt minden olyan harmadik személyt, aki megbontaná ennek a közösségnek a teljességét” - fogalmazott Csikainé Mihalik Éva, református lelkész.

A lelkész elmondta, a fiatalok rossz példát látnak, mivel környezetükben több az elvált ember, mint azok akik házasságban élnek. Felhívta arra is a figyelmet, hogy az évek múlásával is legyünk türelemmel, megbocsátással és szeretettel a társunk felé. Az istentisztelet a Házasság Hete nyitórendezvénye volt, amely a házasság és a család fogalmának vallási megközelítésében segített az érdeklődőknek. A program a héten az Olvasóban folytatódik ifjúsági előadással, pénteken dr. Csókay András idegsebész és agykutató tart előadást, majd a Házasság Hete arcait is kiválasztják ezen a napon. A programsorozat hétvégén filmvetítéssel, és a záró istentisztelettel ér véget, amelynek a táblai református templom ad majd otthont.


369_0_t 369_1_t 369_2_t 369_3_t
369_4_t 369_5_t 369_6_t 369_7_t
369_8_tVissza