Egyetemi képzés (képgalériával)2017. február 9. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/5358_0_300.jpg„Tanulj a Miskolci Egyetemen...tanulj Ózdon!” Ez a témája az Ózdi Városi Televízióban ma este 19 óra 20 perckor kezdődő Asszó című műsornak. Bukovinszky Zsolt vendége lesz a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese, egyetemi docensei és az önkormányzat köznevelési és művelődés referense. A közel egy órás összeállítás részletesen foglalkozik a miskolci campus Ózdra hozott szakirányaival, de a felvételi követelményekről és a jelentkezés menetéről is szó esett.

Az ózdi felsőoktatás beindításának lehetőségeit hónapokig tartó egyeztetések során mérték fel a város és a Miskolci Egyetem vezetői. A cél az volt, hogy olyan képzési kínálatot alakítsanak ki közösen, amely mind a diákok, mind pedig a munkaerőpiaci szereplők számára is a legmegfelelőbb.

„A Miskolci Egyetem a kezdetektől – amióta én itt oktatok biztosan állíthatom – hogy mindig próbált valamilyen módon, mind az oktatási palettáját, mind a kutatási portfólióját tekintve reagálni azokra a változásokra, amelyek körülvesznek minket a világban. Ezért, mi úgy gondoljuk, hogy a Miskolci egyetem, több egy felsőoktatási intézménynél” - fogalmazott dr. Horváth Zita, általános rektorhelyettes.

A műsorban részletes információk hangzanak el a felvételi követelményekről, és a jelentkezés menetéről is szó esett. Dr. Török Béla egyetemi docens az anyagmérnöki alapszakkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról beszélt.

„Minden olyan technológiához köze van, ami ezeket az anyagokat előállítja, felhasználja, használja. Tehát gyakorlatilag egyfajta mérnöki tudomány, de a mérnöki tudományon túl mutatva azt mondom, hogy jelentős területet foglal el a természettudományok területén is” - mondta dr. Török Béla, egyetemi docens.

Dr. Szabó-Tóth Kinga Dóra egyetemi docens arról is beszélt hogy mi történik akkor, ha valaki felvételt nyer a Bölcsészettudományi Kar szociális munka alapszakára.  

„A társadalomban is egy kicsit félreértés van arról, hogy mit csinál egy szociális munkás. Mindenféle kisfilmek keringenek – érdemes körülnézni a világhálón – amikor a hétköznapi embereket kérdezik meg, hogy vajon mit tesz egy szociális munkás és vadabbnál vadabb válaszok érkeznek” - fogalmazott dr. Szabó-Tóth Kinga Dóra, egyetemi docens, intézetigazgató.

A Miskolci egyetem rektorhelyettese elmondta azt is hogy több, mint tízezer betöltetlen informatikus állás van ma Magyarországon, amely térségünket is érinti. Ezért 2018-tól terveik közt szerepel egy informatikai képzésnek is a kihelyezése városunkba. A felvételi jelentkezéseket már csak pár napig, február 15-ig nyújthatják be a tanulók a szeptembertől induló nappali tagozatos képzésekre. További részletek tehát ma este 19 óra 20 perctől az Ózdi Városi Televízió műsorán.


358_0_t 358_1_t 358_2_t 358_3_t
358_4_t 358_5_t 358_6_t 358_7_t
358_8_t 358_9_t 358_10_t 358_11_t
358_12_t 358_13_t 358_14_t 358_15_t
358_16_t
Vissza