Ózdi tagozat (képgalériával)2017. február 8. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/5351_0_300.jpgA helyi felsőoktatás iránt rimaszombati diákok is érdeklődnek. A négy fiatal azért érkezett városunkba, hogy még több információt gyűjtsenek a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatáról és induló képzéseiről. A tanulók részletes tájékoztatást kaptak a felvételiről és az egyetemi oktatásról is.

Rimaszombatból érkeztek középiskolás tanulók városunkba. A gyerekeket Szaka Attila és Szaniszló Károly köznevelési és művelődési referensek fogadták a Polgármesteri Hivatalban. A szakembereket nem érte váratlanul a látogatás. A közelmúltban tájékoztatót tartottak a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnáziumban a magyar tannyelvű hallgatók számára, ahol részletesen vázolták azokat a lehetőségeket, amelyeket a képzések kínálnak.

„Szociális munkás alapszakra szeretnének jelentkezni, ahová kötelező az emelt szintű érettségi. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a felvételi portálon kell a bejelentkezésüket megtenni, hanem az oktatási hivatalhoz egy előrehozott érettségit kell csinálniuk társadalomismeretből, amit választottak. Ezeket a bejelentéseket ejtjük meg, hogy minden jól menjen, és hogy mindent úgy töltsünk ki, ahogy azt kell” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A külföldi középiskolásoknak fontos szempont volt, hogy lakhelyükhöz közel legyen a választott felsőoktatási intézmény. Mind a négyen egy szakra szeretnének jelentkezni, és ha felvételt nyernek a Bölcsészettudományi Kar Szociális Munka Alapszakára, akkor a kollégium lehetőségét választják.

„Mi Rimaszombatról jöttünk, és ott kaptunk tájékoztatást erről az ózdi egyetemről, ami nyílik. Nagyon megtetszett nekünk, ahogy elmondták, hogy mi lesz itt, és szeretnénk idejárni” - nyilatkozta Dósová Bettina, a Rimaszombati Kereskedelmi Akadémia tanulója.

A Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozata nemcsak a helyi felvételizőknek, hanem a felvidéki fiataloknak is lehetőséget biztosít a továbbtanulásra. Az érettségi bizonyítvány megszerzése után a jelentkezők az anyagmérnöki vagy a szociális munka alapszak közül választhatnak. A felvételi jelentkezésüket február 15-ig nyújthatják be a tanulók a szeptembertől induló nappali tagozatos képzésekre.


351_0_t 351_1_t 351_3_t
Vissza