Zenei megmérettetés2017. február 3. (péntek) 19:00 - Kultúranews/5341_0_300.jpgÓzdi csapat is részt vesz a Borsodi Amatőr Zenekarok Versenyén. A tehetségkutató elődöntőjét az elmúlt hétvégén rendezték meg Miskolcon. A selejtezőn 13 induló zenekar mérettette meg magát a 3 fős szakmai zsűri előtt. Az ír zenét játszó ózdi Highland Bastards bár nem jutott tovább, de még mindig versenyben van a közönségszavazatokért.

A Highland Bastards együttes tagjai egy éve játszanak ebben a felállásban. Több fellépéssel a hátuk mögött, hazai berkekben egyre jobban ismerik már őket, de szerették volna zenéjüket nagyobb fórum előtt is megmutatni. Ezzel a céllal neveztek be a nyolc éves múlttal rendelkező XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Versenyére. A megmérettetésre olyan együttesek jelentkezését várták, akik még nem rendelkeznek kiadói múlttal. Feldolgozással nem, csak saját szerzeménnyel lehetett indulni, és legalább az egyiknek magyar nyelven kellett elhangoznia.

„Nagyon izgalmas volt. Zenekarunk történetében ez volt az első tehetségkutató, amin részt vettünk. Rengeteg jó zenekar volt, voltak meglepően jó produkciók. Nekünk mindenféleképpen nagy élmény volt, és örültünk neki, hogy be tudtunk mutatkozni” - mondta Progner Péter, a Highland Bastards dobosa.

Az együttes hét tagja hetente két alkalommal találkozik a próbateremben. Az ír zenét népszerűsítik, rockosabb-punkosabb formában, de tradicionális jelleggel akusztikus hangszereken is játszanak. A versenyen történt tapasztalatok alapján a jövőben szeretnének jobban odafigyelni a színpadi jelenlétükre, és hangszeres tudásban is próbálnak fejlődni.

„Mindenféleképpen pozitív érzésekkel tértünk haza, hiszen rengeteg jó zenekarral mérhettük össze magunkat. Úgy érzem, hogy nem véreztünk el, tehát benne voltunk az erős középmezőnyben, de tényleg nagyon erős volt ez a mezőny” - nyilatkozta Tiba Gábor, a Highland Bastards énekese.

A Highland Bastards bár nem jutott tovább a megyei amatőr zenekarok versenyén, de mégsem fejeződött be számukra a tehetségkutató, ugyanis a Borsod Online szavazófelületén tovább lehet majd szavazni rájuk, hogy közönségdíjasként ők is a nyertesek közé kerülhessenek.

Vissza