Egyetemi tájékoztató (képgalériával)2017. január 19. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5290_0_300.jpgRészletes tájékoztatót tartottak szerda este az Ózdon induló egyetemi képzésről. A Kaszinó tükörtermében az érdeklődők részletesen hallhattak a miskolci campus Ózdra hozott szakirányairól, de a felvételi követelményekről és a jelentkezés menetéről is szó esett. A felsőfokú intézményekbe való jelentkezés határideje: február 15-e.

Nemcsak a végzős középiskolás diákokat és szüleiket, hanem az elmúlt években érettségizett, ma már dolgozó felnőtteket is érdekelte az a tájékoztató, amelyet az ősszel induló ózdi egyetemi képzéssel kapcsolatban tartottak meg a tervezett képzés helyszínén, a Kaszinóban. A Miskolci Egyetem részéről előbb dr. Horváth Zita általános rektorhelyettes köszöntötte az érdeklődőket és mutatta be számukra néhány mondatban az intézmény nyújtotta lehetőségeket, majd dr. Török Béla és dr. Szabó-Tóth Kinga Dóra egyetemi docensek beszéltek az anyagmérnöki és a szociális munka alapszakokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

„Ez nappali tagozatos képzés, ugyanazokkal az oktatókkal, ugyanazzal a tanrenddel, ugyanazzal a tananyaggal, amit Miskolcon oktatnak, csak éppen ez itt, Ózdon fog történni. Ebből a szempontból ugyanaz az egyetemi „fíling” megvalósul majd, mint ami Miskolcon” - mondta dr. Török Béla, egyetemi docens, Miskolci Egyetem.  

A nyílt napon mindezek mellett szó esett az egyetemi ösztöndíj lehetőségekről és a tervezett szabadidős programokról is, az Önkormányzat köznevelési és művelődési referensei pedig a felvételi eljárással és a pontszámítással kapcsolatban adtak tájékoztatást.

„Nagyon nehéz eldönteni, hogy hol tanuljunk tovább, főleg, ha az utolsó pillanatokra hagyjuk a döntést. Rengeteg lehetőség van, amit meg kell nézni és a legjobb lehetőséggel élni” - nyilatkozta Holló Henrik.

Az ősszel induló ózdi egyetemi képzésre szakirányonként 30-30 fő nyer majd felvételt. A jelentkezési lapokat 2017. február 15-ig kell benyújtani. Az anyagmérnöki és a szociális munka alapszakokkal kapcsolatban bővebb információ a város, valamint a Miskolci Egyetem hivatalos honlapján olvasható, a felvételi rendszerről pedig a felvi.hu internetes oldalon lehet tájékozódni.


290_0_t 290_1_t 290_2_t 290_3_t
290_4_t 290_5_t
Vissza