Közösen imádkoznak (képgalériával)2017. január 17. (kedd) 19:00 - Egyháznews/5278_0_300.jpg„Krisztus szeretete szorongat minket...”. Ez a központi igéje a 2017. évi Ökumenikus imahétnek. Az idei tematikát a reformáció jubileumi éve alkalmából a németországi keresztény testvérek dolgozták ki. A hét napos programsorozat Ózdon a Bolyoki római katolikus templomban kezdődött el.

Az Ökumenikus imahét alkalmából hét napig világszerte közösen imádkoznak protestánsok, katolikusok és ortodoxok a Krisztus-hívők egységéért. A 2017. évi imamozgalmat az Egyházak Világtanácsa és a Katolikus Egyház közösen szervezi.  Városunkban a Bolyoki Rózsafüzér királynéja templomban tartották meg első közös imádságukat a hívek.

„Erős vár a mi Istenünk. Áldás – Békesség. Dicsőség Jézus Krisztusnak. Dicsértessék a Jézus Krisztus. Hangzik mindez egyszerre az Isten házában ezen a héten, mindannyiunk számára. Tisztelettel és szeretettel köszöntök mindenkit, akik összegyűltünk azért, hogy itt Ózdon is tanúságot tegyünk az egységről” - mondta Szőke Gábor, plébános.

2017 a protestáns testvéreknek lesz különösen jelentős év, hiszen Luther Márton éppen 500 éve tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplomra, megindítva azt az átalakító folyamatot, amelyet ma reformációnak nevezünk. Tóth Melinda ezen történelmi eseményt is felelevenítette prédikációjában. Az evangélikus lelkész azt hangsúlyozta továbbá, hogy bár minden egyháznak megvan a maga teológiai iránya, külön liturgiája, templomainak változatossága, de ez nem azt jelenti, hogy az Úr Jézusban ne lennének egyek.

„Ismerjük egymást és legjobban ismerjük meg együtt azt az élő, hatalmas Úr Jézus Krisztust, aki végtelenül szeret bennünket. Aki nem azért élt itt, ezen a Földön, hogy mindent megnyerjen, hanem azért, hogy mindent oda adjon” - fogalmazott Tóth Melinda, evangélikus lelkész.

A délután 5 órakor kezdődő közös imádkozások egészen szombatig tartanak városunkban. A hívek szerdán a görögkatolikus, csütörtökön a református, pénteken az evangélikus, szombaton pedig az Ív úti római katolikus templomban gyűlnek össze.


278_0_t 278_1_t 278_2_t 278_3_t
278_4_t 278_5_t 278_6_t 278_7_t
278_8_t 278_9_t 278_10_t
Vissza