842 fő a közfoglalkoztatásban (képgalériával)2017. január 12. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/5266_0_300.jpgMárciustól egy éven át összesen 842 fő foglalkoztatását tervezi az önkormányzat a Startprogram Irodán belül közfoglalkoztatás keretében – derült ki a mai rendkívüli testületi ülésen.

Ebben a létszámban a startmunka és a hagyományos közfoglalkoztatási program is benne van, melyek megvalósítását pályázatok eredményeként, több mint 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás elnyerésével tervezik. A Belügyminisztérium februári döntéséig az önkormányzatoknak a programok megvalósításhoz szükséges előkészítő döntéseket is meg kell tenniük. Az ózdi képviselők ma arról döntöttek, hogy benyújtják a támogatás iránti kérelmet egy Mezőgazdasági program megvalósulását célzó projekt témában, amelynek része egy baromfikeltető és nevelő telep, valamint a juhtenyésztési ágazat fejlesztése, a mintagazdaság bővítése és takarmánynövények termesztése is. Emellett megcélozzák a helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatást érintő projektet is, amely az önkormányzati tulajdonú ingatlanok bontását, az abból származó anyagok újbóli felhasználását jelenti.

A testületi ülésen a Startprogram Iroda pályázata kapcsán Obbágy Csaba képviselő a szociális tűzifa kiszállításának akadozását vetette fel, melyhez Fürjes Pál képviselő is csatlakozott. Megtudtuk, mintegy 400 határozat vár teljesítésre, amit a munkaerőhiány lassít.

„A legnagyobb probléma az emberi munka hiánya. Az a gond, hogy 36 álláshely van és képtelenség feltölteni. Eljönnek az emberek dolgozni és sajnos egy-két nap után meggondolják magukat, leszámolnak vagy egyáltalán nem jönnek már. Meg kell, hogy szüntessük a munkaviszonyukat, pedig tudjuk, hogy a gépek emberek nélkül nem működnek” - nyilatkozta Venczelné Ferenczi Judit, a Startprogram Iroda vezetője.


266_0_t 266_1_t 266_2_t 266_3_t
266_4_t 266_5_t 266_6_t 266_7_t
266_8_t 266_9_tVissza