Felvett beszélgetések (képgalériával)2017. január 3. (kedd) 19:00 - Politikanews/5236_0_300.jpgHónapokon keresztül lehallgatták irodájában Janiczak Dávidot. Ózd polgármestere ma délben sajtótájékoztató keretében beszélt az ügyről. Mint mondta: a 8 gigabájtnyi hangfelvétel meglétéről egy helyi lakos tájékoztatta, aki azonban ezek esetleges felhasználásáról nem adott információkat. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást és már foglaltak is le technikai eszközöket.

A botrányos eseményekről közösségi oldalán már az óév utolsó napjaiban beszámolt Ózd város polgármestere, hivatalos sajtótájékoztatót azonban csak ma tartott az ügyben. Janiczak Dávid a Városházán elmondta: illetéktelenek olyan bizalmas, bensőséges beszélgetéseket rögzítettek, amelyek hűen tükrözik a város vezetőinek pillanatnyi hangulatát, így a társalgások egy része szomorú, más része heves, szenvedélyes hangnemű is lehetett. A hangfelvételek, ha illegális kezekbe kerülnek, súlyosan veszélyeztethetik a város jövőjét, a beszélgetés egyes kiragadott részletei pedig hangulatkeltésre lehetnek alkalmasak.

„Volt egy személy, aki felkeresett engem december utolsó napjaiban és tájékoztatott a hangfelvételek meglétéről, sőt mutatott is belőlük néhányat. Majd elmondta, hogy 8 gigabájtnyi mennyiségű ilyen hangfelvétel van a birtokában. Ezek vagy az én irodámban, vagy olyan irodában kerültek rögzítésre, ahol a város vezetése egyeztetéseket tart. Hogy milyen eszköz lehetett ez, arra vonatkozóan nincsenek információk. Az irodában semmit nem találtunk” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A közösségi oldalamon közzétett félmeztelen fotó szemléltetésként szolgált – mondta el Janiczak Dávid. A figyelemfelhívó képpel városunk polgármestere arra akart rávilágítani, hogy a törvénytelenül végrehajtott lehallgatás egyenlő a verbális meztelenséggel, hiszen az ily módon napvilágra kerülő beszélgetések miatt az ember ténylegesen is ruha nélkülinek érezheti magát.

„Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomoz. Ezidáig tájékoztatásuk szerint informatikai eszközök kerültek lefoglalásra, melyeket kirendelt informatikai szakértő fog vizsgálni az elkövetkezendő napokban. Addig több információra nem tudunk szert tenni” - tette hozzá Janiczak Dávid.

A sajtótájékoztatón Janiczak Dávid cáfolta azokat az információkat, miszerint a Jobbik országos vezetése belső vizsgálatot indított volna ellene a történtek miatt. A párt továbbra is egységesen támogatja őt és annak politikusai elítélik azokat a nemtelen és illegális eszközöket, amelyekhez most folyamodtak ismeretlenek.


236_0_t 236_1_t 236_2_t
Vissza