Hálaadó koncert (képgalériával)2016. december 30. (péntek) 21:51 - Egyháznews/5228_0_300.jpg11. alkalommal tartott óévbúcsúztató orgonakoncertet Dóbisz Áron, a Bolyoky Római Katolikus Templomban. A hagyományokhoz hűen a művész összeállításában ismert zeneszerzők művei csendültek fel, majd a koncert végén egy meglepetés darabbal is szolgált az érdeklődőknek.

A Bolyoky Római Katolikus Templomban már hagyománynak számít az év végi hálaadó koncert. Dóbisz Áron, a helyi származású fiatalember már 11. alkalommal örvendezteti meg orgonajátékával az ózdiakat. A változatos darabok között részletes tájékoztatást kaphatott a hallgatóság a zeneszerzők munkásságával kapcsolatosan. Dóbisz Áron amikor nem dolgozik, akkor koncertezik. Ahogy elmondta, szülővárosába mindig szívesen tér vissza, és boldogsággal tölti el hogy egyre többen érdeklődnek a komolyzene iránt.

„Próbáltam úgy összeválogatni a műsort, hogy Mozart tiszteletére, aki 260 éve született idén, két művet is beválogattam a programba. Valamint megtanultam Smetana, Moldva szimfonikus költeményét, amit Magyarországon még senki sem játszott” - mondta Dóbisz Áron, orgonaművész, zenetanár.

Az orgonistának ebben az évben ez volt koncertútjának az utolsó állomása. Jövőbeni tervei már most körvonalazódni látszanak, hiszen elsőként vízkereszt alkalmából Orosházán fog fellépni. A közeljövőben újabb művek tanulásával tölti majd idejét. Az óévbúcsúztató koncerten a padsorok megteltek, és többen a hallgatóság közül visszatérő vendégnek számítanak. Szőke Gábor plébános a hangversenyt jó alkalomnak találja arra, hogy összegezzük az idei esztendőt, és egyben már előre is tekintsünk.

„Ez a 11. alkalom volt, hogy Áron koncertet adott itt a templomunkban. Szükséges az, hogy az ember kiszakadjon a megszokásból még akkor is, ha az ünnepek után vagyunk és újév előtt. Kell az, hogy át tudjuk adni magunkat a zenének, és az elcsendesedésnek” - fogalmazott Szőke Gábor, plébános.

Az orgonakoncertre több mint egy évtizede gyűlnek össze az érdeklődők. A Bolyki Római Katolikus egyházközség fontosnak tartja azt, hogy helyi előadóművész legyen az, aki megmutatja zenei tudását, és évről-évre kulturált kikapcsolódást biztosítsanak Ózd város lakóinak.


228_0_t 228_1_t 228_2_t 228_3_t
228_4_t 228_5_t 228_6_t
Vissza