Harmónia nap (képgalériával)2016. november 26. (szombat) 09:14 - Egészségnews/5109_0_300.jpgTesti-lelki harmónia napot tartottak a Tiszti Kaszinóban. Az Almási Balogh Pál Kórház Egészségfejlesztési Irodája által szervezett program célja az egészségtudatosság formálása volt. A rendezvényen különböző szűrővizsgálatok és szakemberek előadásai várták az érdeklődőket.

Az Egészségfejlesztési Iroda egy egész napot szentelt annak, hogy minden korosztályt megszólítson egészségközpontú üzenetével. A testi és lelki harmónia jegyében megrendezett program szervezői fontosnak érezték, hogy gazdag kínálatot állítsanak össze erre az alkalomra.

„Most így év végén egy kicsit mi is szeretnénk lecsendesedni és szeretnénk, ha mindenki megtalálná a maga kis harmóniáját. Ennek kapcsán szerettünk volna megszólaltatni olyan embereket és tanítókat, akik ebben segíteni tudnak” - fogalmazott az Almási Balogh Pál Kórház ápolási igazgatója, Rolof Orsolya.

Faragó Tamás előadása az általános iskolásokat célozta meg. A mentőtiszt a drogok és a legális élvezeti szerek ártalmaira hívta fel a diákok figyelmét, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek, belőlük lehetnek a majdani felhasználók.

„Ezeket a mai fiatalokat, annyira sok inger éri, annyi új szer jelenik meg a piacokon, hogy gyakorlatilag egészen biztosan kapcsolatba fognak kerülni valamilyen formában a drogokkal. Az a kérdés, hogy ezekre a kihívásokra mit felelnek, tudnak-e nemet mondani” - nyilatkozta Faragó Tamás, mentőtiszt.

Ahhoz, hogy a fiatalok tudjanak nemet mondani a drogok és az élvezeti szerek csábításainak, megfelelő értékrendet kell kialakítani magukban. Erről szólt dr. Péter Mária klinikai szakpszichológus, addiktológus prevenciós előadása is.

„Náluk még lehet valamit kezdeni, lehet jó irányba terelni őket. Ezért is fontosak az ilyen előadások, hogy foglalkozzunk ezzel és beszéljünk velük, hiszen választási lehetőségük van, hogy melyik irányba indulnak el, merre érdemes elindulniuk” - mondta dr. Péter Mária, klinikai szakpszichológus, addiktológus.

A délután folyamán az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai szűrővizsgálatokkal álltak az érdeklődők rendelkezésére. A spirituális tanító Gunagriha előadása után Fenyő Iván következett. A színművész, aki motivációs tréner is egyben a tudatos életről, az önismeret fontosságáról és ennek következményeiről is beszélt hallgatóságának.

„Kitárulhat a világ, jobban érezheted magadat, elérhetsz és megláthatsz dolgokat, de sokkal nagyobb a felelősséged. Tehát már nem csinálhatsz olyan úgynevezett hülyeségeket, amiket régen csináltál. Sőt, a kisebb hülyeségekért is nagyobb pofonokat kapsz” - fogalmazott Fenyő Iván, színművész, motivációs tréner.

December 9-én hasonló egészségnapra várja az érdeklődőket az Egészségfejlesztési Iroda. Akkor Balogh Béla spirituális tanító, Soma Mamagésa életszemléleti tanácsadó és az Ózdról elszármazott Nagy B. József tart majd előadást az ózdiaknak.


109_0_t 109_1_t 109_2_t 109_3_t
109_4_t 109_5_t 109_6_t 109_7_t
109_8_t 109_9_t 109_10_t 109_11_t
109_12_tVissza