Életvezetési tanácsok (képgalériával)2016. november 15. (kedd) 19:00 - Egészségnews/5061_0_300.jpgKineziológiai témájú előadást hallgathattak az érdeklődők a Bükk Étteremben. Dr. Simon Katalin „Engedd a bőséget áramolni az életedben!” címmel a sikeres és elégedett élet titkairól osztotta meg tanácsait hallgatóságával. Az előadás első állomása volt annak a programsorozatnak, amelyet a városi kórház Egészségfejlesztési Irodája szervezett az ózdiak és a vonzáskörzetben élők számára.

Nagy érdeklődés fogadta dr. Simon Katalin kineziológus ózdi előadását. A szakember nem először járt városunkban, már több alkalommal is beszélt a testi-lelki harmónia megtalálásáról, és a stresszkezelés fontosságáról. Ezúttal arról tartott tréninget, hogyan lehetünk elégedettek az életünkkel. Azokat szólította meg, akik mernek szembenézni problémáik hátterével, szeretnék saját kezükbe venni életük irányítását, csökkenteni kiszolgáltatottságukat és új eszközöket kapni a szükséges változások megtételéhez. Az előadás kiemelt témája a bőség és a siker volt.

„Ez mind a kettő olyan dolog, amire mindannyian nagyon vágyunk, ám nagyon kevesen mondhatjuk el az életünk bármelyik pillanatába, hogy elértem a kitűzött sikert, és úgy élek ahogy akartam. Éppen ezért picit most azt nézzük meg, hogy mik azok a magunkban lévő kételyek, amelyek visszatartanak minket attól a lehetőségtől, hogy megteremtsük az életünkben a sikert” - mondta dr. Simon Katalin, kineziológus.

Dr. Simon Katain előadása egyben iránymutatás is volt arra vonatkozóan, hogy vannak bizonyos módszerek, amelyeknek birtokában megszabadulhatunk blokkjainktól, és minőségibb életet élhetünk. Ezek alkalmazásával nemcsak magunkat tehetjük boldogabbá, hanem a környezetünkben élőket is. A tudatos és egészségesebb élet népszerűsítése a célja az Egészségfejlesztési Irodának is. Most megkezdett programsorozatuk november 25-én és decemberben 9-én folytatódik.

„A második program a Kaszinóban lesz megrendezve. A délelőtti órákban az ifjúságot célozzuk meg elsősorban a 8. osztályos és középiskolás korosztályt. A drogprevencióról és az internet hátrányairól lesz szó. Több szakember, pszichológus, tűzoltó és rendőrök segítségével” - nyilatkozta Rolof Orsolya, az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház ápolási igazgatója.

A felnőtt korosztályt is igyekeznek megszólítani, mégpedig olyan ismert közéleti személyiségek, mint Fenyő Iván, Soma, az Ózdról elszármazott Nagy B. József vagy éppen a spirituális nagymester Gunagriha segítségével. Mindezek mellett a kineziológiai előadásoknak is lesz még folytatása.


061_0_t 061_1_t 061_2_t 061_3_t
061_4_t 061_5_t 061_6_t 061_7_t
061_8_tVissza