15 millió (képgalériával)2016. november 4. (péntek) 19:00 - Fejlesztésnews/5026_0_300.jpgMűködőképes a Városi Sportcsarnok új eredményjelzője, amelyet a tervek szerint a szombati, ÓAM-Ózdi KC – Mizse KC NBI/B-s férfi kézilabda mérkőzés előtt avatnak fel. A 4 méter x 3 méteres led falat a sikeres TAO pályázatnak köszönhetően tudta beszerezni a kézilabda klub vezetése.

Szeptember elején érkezett meg az új eredményjelző tábla a Városi Sportcsarnokba. A mai, modern technikai követelményeknek is megfelelő berendezést tizenkét elem alkotja, ebből áll össze a nagy egész. A tizenötmillió forintos fejlesztés az Ózdi Kézilabda Club TAO-programjának köszönhető: az egyesület ugyanis az utánpótlás csapatokkal kapcsolatos feladatok ellátása mellett tárgyi eszköz beszerzésre is pályázott.

A 4x3 méteres led fal már napok óta a helyén van, a kézilabdás szoftver azonban mostanra készült el. Az eredményjelző látványos képét az ÓAM-Ózdi KC vezetői és játékosai láthatták először.

„A led falat egy miskolci kivitelező cég szállította hozzánk, de helyi cégek és vállalkozók segítségével sikerült a helyére tenni. Sokan mondták az elmúlt napokban, hogy kerülhetett volna lejjebb, erről azonban nem mi döntöttünk, szakemberek mondták meg, hogy milyen magasságban kell elhelyezni” - nyilatkozta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

Az eredményjelző tesztüzemét az ÓAM-Ózdi KC serdülő csapatának múlt heti bajnoki mérkőzésén tartották meg. Akkor még megmutatkoztak a vezérlést végző számítógépre telepített kézilabda szoftver kisebb hiányosságai. Ezeket mostanra sikerült kijavítani, így a led fal az egyesület felnőtt csapatának mérkőzésén „élesben” is megkezdheti működését.

Az új eredményjelzőt egy windows alapú számítógép vezérli, vagyis bármilyen fotót vagy videót is meg lehet rajta jeleníteni. A kézilabda szoftvert egyelőre csak az ÓAM-Ózdi KC mérkőzésein használják majd.

A tesztüzem sikeressége után az ÓAM-Ózdi KC vezetői úgy tervezik, hogy a korszerű technikai berendezést a szombaton 18 órakor kezdődő Mizse KC elleni bajnoki mérkőzésen avatják fel.


026_0_t 026_1_t 026_2_t 026_3_t
026_4_tVissza