Esti világítás (képgalériával)2016. augusztus 17. (szerda) 19:00 - Városnews/4768_0_300.jpgMár az esti órákban is lehet teniszezni a Városi Stadionban. A fejlesztés egy összefogás eredményeképp jött létre és az 1-es pályára korlátozódik. Az első villanyfényes tesztmérkőzést már lejátszották, a reflektorok beállításain az itt szerzett tapasztalatok alapján módosítanak a szakemberek.

Este 8 óra után még mindig ütik a labdát a Városi Stadion teniszpályáján. Az 1990-es évek végéig ez megszokott dolognak számított a sportlétesítményben, az elmúlt közel 20 esztendőben azonban hiányzott a villanyvilágítás az 1-es pálya széléről. Az esti mozgáslehetőség iránt azonban ismét egyre nagyobb igény mutatkozott, így az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. (ÓSÉK) vezetése a fejlesztés mellett döntött. A reflektorok hat irányból világítják meg a pályát, amelyen a teszt mérkőzést már le is játszották.

„Aki szeretne teniszezni, az jelzi felénk és munkatársunk felkapcsolja a világítást. A legújabb led technikát szereltünk fel, négy hagyományos lámpával kiegészítve, aminek minimális az energiafogyasztása. Azt pedig, hogy ez a fényerő elégséges e a játékhoz, vagy szükség van a további bővítésre, az idő majd eldönti. Az első lépést mindenesetre megtettük” - nyilatkozta Veres Zoltán, az ÓSÉK ügyvezetője.

A beruházást az ÓSÉK önerőből nem tudta végre hajtani, az Archinvest 97 Kft-től kaptak további támogatást. A cég vezetői, munkatársai közül sokan tartoznak a tenisz szerelmesei közé, így örömmel nyújtottak segítő kezet a villanyvilágítás kiépítéséhez.

„A sport az mindig megérdemli a támogatást. Bár otthon sokszor úgy gondolják, hogy sokat vagyunk lent a pályán, ez az idő a világításnak köszönhetően még tovább fog növekedni. Remélhetően a jövőben azokban az időszakokban is fogunk tudni játszani, amikor már hamar sötétedik, de még nincs elviselhetetlenül hideg” - mondta Fiedler László, az Archinvest 97 Kft. üzletágvezetője.

A villanyvilágítással ellátott pályát bárki igénybe veheti. A használatról a helyszínen lehet érdeklődni és itt lehet befizetni a pályabérleti díjat is.


768_0_t 768_1_t 768_2_t 768_3_t
768_4_t 768_5_tVissza