Távhő karbantartás (képgalériával)2016. augusztus 17. (szerda) 19:00 - Városnews/4766_0_300.jpgNem lesz melegvíz jövő héten az Ózdi Távhő Kft. szolgáltatási területén. A helyi távhőtermelő és szolgáltató kft. augusztus 22. és 26. között végzi nyári karbantartási munkálatainak azt a szakaszát, amely a melegvíz-szolgáltatás felfüggesztését indokolja. A szüneteltetés a város valamennyi távhő fűtéses háztartását érinti.

Asztalra kiterített tervrajzok mutatják, hogy mennyire sok karbantartási és javítási feladata van nyáron az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. munkatársainak. Halász Sándor ügyvezető igazgató ütemezési szakaszokról beszél, illetve arról, hogy milyen munkákon vannak már túl, és mi vár még rájuk. Jövő héten a fűtőerőműben is lesz bőven tennivalójuk, éppen ezért a melegvíz-szolgáltatás pár napon át szünetelni fog.

„Mi már május elején elkezdjük a karbantartást, felkészülünk a télre. Mindig van olyan időszak – jelen esetben ez az egy hét – amikor olyan munkákat kell elvégezni, hogy le kell állítanunk ehhez a rendszert. Most a fűtőerőműben cserélni fogjuk a pótvíztartályt. Egy régi, 15 köbméteres acéltartályt vált majd fel egy új műanyag tartály, ezt fogjuk betenni” - mondta Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezető igazgatója.

A városi fűtőműben a hőbetáplálás történik. Ezektől a kazánoktól indul el a hő a város háztartásai, intézményei felé. Az említett régi tartályt már ki is iktatták a rendszerből. Jelenleg kísérleti üzemmódban próbálják kikerülni a pótvíztartályt, hogy 1-2 napon belül már az új kerülhessen a helyére.

„A régi tartály egy 20 éves tartály volt, vasból készült, ami már elkorrodálódott, ezért egy műanyag tartályra cseréljük, ami nagyobb is és így az üzembiztonságunk is nőni fog” - nyilatkozta Peták Tibor, az Ózdi Távhő Kft. üzemviteli üzemvezetője.

A jövő heti karbantartás egybe esik egy hatósági szemlével is, amely a kapcsolótartályt és két konténerkazánt érint. A rendszer megbízható működését kötelezően előírt időszaki felülvizsgálatok biztosítják, ennek keretében egy kazánfelügyelő szakember belülről is meg fogja vizsgálni a kazánok nyomástartó berendezéseit, illetve ellenőrzi azok állapotát. Amennyiben hamarabb végeznek az 5 naposra tervezett karbantartási munkálatokkal, akkor korábban visszakapcsolják majd a melegvíz-szolgáltatást az érintett 5130 háztartásban.


766_0_t 766_1_t 766_2_t 766_3_t
766_4_t 766_5_t 766_6_t 766_7_t
766_8_t 766_9_t 766_10_t 766_11_t
766_12_tVissza