Megújult tetőszerkezet (képgalériával)2016. augusztus 16. (kedd) 19:00 - Városnews/4762_0_300.jpgKözel nyolcmillió forintos fejlesztést hajtott végre a Városi Stadion tekecsarnokában az Ózdi Sport- és Élményközpont. A tetőszerkezet rekonstrukciója évtizedes problémára jelent megoldást. A munkák jelentős része már elkészült, a dolgozók az utolsó simításokat végzik. A létesítmény pedig ősztől ismét szuperligás mérkőzéseknek ad otthont.

Május végén kezdődött meg a tetőszerkezet rekonstrukciója. Visszatérő probléma volt, hogy heves esőzések idején a lámpatestekből is folyt a víz az öltözőkben. A megoldást egy nagyjából nyolcmillió forintos pályázati forrás jelentette, ennek köszönhetően kezdődhetett meg a javítás.

„Egyetlen műveletet végzünk el: a tető felújítását. Évtizedes probléma, hogy ázott az öltözők fölötti tetőrész. A munkaügyi központon keresztül pályázati forrásból valósult meg a felújítás. Gyakorlatilag már kész van, még az apróbb hiányosságokat javítják” - nyilatkozta Veres Zoltán, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Néhány évvel ezelőtt az épület falainak szigetelése már megtörtént, így csökkent a csarnok hővesztesége. Később a vizesblokkokat is átépítették, valamint az öltözők ablakait is kicserélték. Vannak még azonban további tennivalók is a létesítményben.

A tekecsarnokban szükség lenne még a nyílászárók cseréjére és külső festésre is. Ezek – kedvező elbírálás esetén – újabb pályázati forrásból valósulhatnak majd meg.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, ősztől újra szuperligás mérkőzéseken szurkolhatnak az ózdi tekerajongók. Ózd és Salgótarján közös csapata ugyanis SalgÓzd néven szerepel majd a legmagasabb osztályban. A csarnok a napokban már megkapta az ehhez szükséges jóváhagyást. Tizenkét, szabványos méretű tekegolyót ugyanakkor még vásárolnia kell a klubnak.


762_0_t 762_1_t 762_2_t 762_3_t
762_4_t 762_5_t 762_6_tVissza