Zöld város (képgalériával)2016. augusztus 12. (péntek) 19:00 - Városnews/4755_0_300.jpgLakossági és vállalkozói fórumot rendeztek a Zöld város projektről az Olvasóban. A közös tervezés célja a város általános környezeti állapotának javítása. Az előkészítés fázisában lévő pályázathoz egyelőre ötleteket, javaslatokat várnak.

Nyílt lakossági és vállalkozói fórumot tartottak az Olvasóban. Az érdeklődők a Zöld város kialakítása nevet viselő projekttel kapcsolatban kaptak tájékoztatást. A pályázat előkészítési és tervezési folyamataiba a város lakóit és a vállalkozói szférában tevékenykedőket is igyekeznek bevonni. Ózd Város Önkormányzata szeptember harmincadikáig nyújthatja be pályázatát. A fórumon Szaka Attila köznevelési és művelődési referens úgy fogalmazott, érdekli őket a lakosság véleménye azzal kapcsolatban, hogy milyen tervek valósuljanak meg a kijelölt területeken.

„Beszélgettünk már, hogy a kijelölt akcióterületen tehát a Horgász-tó, Ifjúsági Park, Városi Stadion, tehát nagyjából a városközponti zöldterületen milyen fejlesztéseket tudnának elképzelni, milyen ötleteik vannak, mik lehetnek azok amik hosszútávon hasznosíthatóak” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A beszélgetések mellett a város honlapján egy kérdőív kitöltésére is lehetőség van. Ebben pontozni lehet az eddigi fejlesztéseket, és új ötletek megosztására is van lehetőség. A cél egy olyan pihenőövezet kialakítása, amely szabadidős és kulturális tevékenységekre egyaránt alkalmas lenne. Az érdeklődők közül többen is hangsúlyozták azt, hogy ezzel a pályázati lehetősséggel a turizmus is fejlődhetne.

„Szerintem az lenne jó, hogyha egy olyan természetes környezet lenne a város közepén, ahova bárki bemehet sétálni, kerékpározni a tópartra, egy olyan kellemes környezetbe csöppenne bele az ember, és egy ilyen négy évszakos látványt nyújtana bárki számára” - fogalmazott Énekes Béla, az Ózdi Civil Kerekasztal Szövetség elnöke.

A fórumon Szaka Attila nemcsak látványterveket mutatott, hanem olyan fejlesztésekről is vetített képeket, amelyek ennek a pályázatnak köszönhetően más városokban már megvalósultak. A bemutató végén mindenki véleményezhette a látottakat, és ötleteiket is megosztották egymással.


755_0_t 755_1_t 755_2_t 755_3_t
755_4_tVissza