Éves karbantartás (képgalériával)2016. augusztus 11. (csütörtök) 19:00 - Városnews/4751_0_300.jpgMegkezdődtek az éves karbantartási munkák a Városi Tanuszodában. A létesítmény augusztus elejétől zárva tart, a különböző javítások és fejlesztések várhatóan egy hónapot vesznek igénybe. Ez idő alatt a medencék javításán túl a gépészettel és a világítással kapcsolatos feladatokat is elvégzik. Aki ezekben a hetekben is úszni szeretne, bérletével a Városi Strandon teheti meg.

Július végén az ózdi úszók éppen levezető foglalkozáson vettek részt, néhányan pedig még az előttük álló Országos Gyermek Bajnokságra készültek. Azóta befejeződött a szezon a sportolók számára, az uszoda pedig átmenetileg a nagyközönség előtt is bezárta kapuit. Augusztus elsejétől várhatóan egy hónapig tartanak zárva. Ez alatt az idő alatt igyekeznek biztosítani, hogy a továbbiakban is zavartalan legyen a létesítmény működése.

„Az éves karbantartásunkat csináljuk. Ez minden évben egy hónapot vesz igénybe. Az úszók az országos bajnoksággal befejezték szereplésüket, így most van időnk. A medencéket csináljuk, volt egy terület, ahol csempézni kellett. Javítjuk a lámpákat és a gépészetet. Mindent megcsinálunk, amit kell, hogy újabb egy évig ne kelljen hozzányúlni” - nyilatkozta Veres Zoltán, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

A medence csempézése már elkészült, de jelenleg is folyik a munka a gépházban, valamint a wellness részlegben. Az öltözők nagytakarítása mellett a világítótestek ellenőrzése és a padok festése is zajlik. A feladatok jelentős részét az Ózdi Sport- és Élményközpont saját dolgozói látják el.

A következő napokban a napkollektorok átkötését is elvégzik. Ez azt jelenti, hogy a jövőben ez a berendezés is besegít a pezsgőfürdők működtetésébe. Így kis mértékben csökkenhetnek az üzemeltetési költségek.

A munkákat augusztus elsején kezdték meg az uszodában, és várhatóan a jövő hónap elejére el is készülnek. Ez azt jelenti, hogy a megújult létesítmény szeptember ötödikén újra megnyitja kapuit. Akik addig is az úszást választanák szabadidős tevékenységként, a Városi Strandfürdőben tehetik ezt meg a reggeli, illetve esti órákban.


751_0_t 751_1_t 751_2_t 751_3_t
751_4_t 751_5_t 751_6_t 751_7_t
751_8_tVissza