Áldozatsegítő iroda (képgalériával)2016. június 28. (kedd) 19:00 - Városnews/4620_0_300.jpgIrodát nyitott Ózdon a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület, amelynek elsődleges célja, hogy segítséget adjon a bűncselekmények áldozatainak. A rendőrséggel szorosan együttműködő szervezet jogi tanácsot éppúgy tud adni támogatásként, mint pszichológiai tanácsadást, de ha a szükség úgy kívánja, azonnali pénzbeni segítséget is kaphatnak tőlük a rászorulók.

A Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület a rendőrséggel szorosan együttműködve immáron közel 3 évtizede foglalkozik áldozatvédelemmel. Munkatársaik azon dolgoznak, hogy a bűncselekmények áldozatainak megfelelő és díjtalan jogi, pszichológiai, mediátori, valamint lehetőségeikhez mérten anyagi segítséget nyújtsanak. A szervezet működését Fügedi László elnök mutatta be az Ózdi Rendőrkapitányságon megtartott fórumon. Ahogy az a tájékoztató előadásban elhangzott: az ózdi a 20. irodájuk az országban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig az egyetlen.

„Ha az áldozatnak nincs meg a lehetősége arra, hogy valamelyik irodánkat felkeresse, mert olyan jellegű segítségnyújtásra van szüksége, akkor az adott területtel foglalkozó munkatársunk lejön és itt helyben adja meg azt a segítséget, amire az áldozatnak szüksége van. Elsősorban a pszichológiai és a jogi segítségnyújtásra gondolok, mert az anyagi segítségnyújtáshoz a rendőrségi jegyzőkönyvek másolatára is szükség van. Ezeket fel kell küldeni a budapesti központunkba és onnan utaljuk át az összegeket a rászorulók bankszámlájára” - mondta Fügedi László, a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület elnöke.

A Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesületet ez év elején egy bűnügy kapcsán kereste meg az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője. A szervezet két napon belül segítséget tudott adni az arra rászoruló ózdi személynek, így a további együttműködés lehetőségeiről is megkezdődtek a tárgyalások, amelyek hamar eredményre vezettek. A helyi irodát a kapitányság épületében alakították ki, az irodavezetői feladatokat Stadler Mihály nyugalmazott rendőr alezredes látja el.

„Az iroda munkanapokon fél 8-tól 16 óráig van nyitva. Amennyiben azonban sürgős eset van, hisz nálunk sem áll meg az élet hétvégén és ünnepnapokon sem, akkor az a kolléga, aki ezzel a témával foglalkozik, akár szombaton és vasárnap is fel fogja keresni az ügyfelet személyesen. Tehát mi a nap 24 órájában és minden nap biztosítani fogjuk azt a lehetőséget, hogy a rászoruló ügyfelek megkapják a szükséges segítséget” - nyilatkozta dr. Varga László, városi rendőrkapitány.

A tájékoztató fórum zárásaként Stadler Mihály átvette Fügedi Lászlótól a cégtáblát, az ózdi iroda így hivatalosan is megkezdte működését az Ózdi Rendőrkapitányság épületében.


620_0_t 620_1_t 620_2_t 620_3_t
620_4_t 620_5_t 620_6_t 620_7_t
620_8_t 620_9_t 620_10_t 620_11_t
Vissza