Megnövelt sebesség (képgalériával)2016. május 31. (kedd) 19:00 - Fejlesztésnews/4522_0_300.jpgGyorsabb internet-hozzáférést kaphatnak hamarosan az ózdiak. A helyi szolgáltató ugyanis a pletykákkal ellentétben nem eladja, hanem fejleszti hálózatát. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek hamarosan akár gigabites kapcsolatot is igénybe vehetnek. Igaz, ehhez megfelelő számítógéppel is rendelkezniük kell.

A helyi kábeltelevízió- és internetszolgáltatóval kapcsolatban az elmúlt időszakban számos pletyka röppent fel a városban. Arról lehetett hallani, hogy már el is adták hálózatukat, amelyen a jövőben egy nagyvállalat továbbítja majd szolgáltatásait. Ezeket a híreszteléseket azonban most határozottan cáfolták.

„Mostanában szárnyra kapott a hír, miszerint eladás előtt áll a vállalkozásunk. Ez egyáltalán nem igaz. Épp ellenkezőleg. Nagy fejlesztések közepén vagyunk. A napokban kezdtük meg itt a városközpontban, a Vasvár út toronyépületeiben az optikai hálózatunk kiépítését” - mondta Oszlánczi Péter, műszaki vezető.

A város többi részére fokozatosan terjesztik majd ki ezt a fejlesztést, amely akár gigabites internet-hozzáférést tesz lehetővé az otthonokban. Ennek persze felhasználói oldalon is lesz majd eszközigénye. A régi, elavult számítógépek és hálózati eszközök nem feltétlenül lesznek képesek a gyorsabb szolgáltatás fogadására.

„Azt lehet elmondani, hogy általában két-három éves gépet igényel az ilyen sebességű internethasználat. Az otthonokban megtalálható útválasztók, routerek esetében is egy jobb minőségre van szükség ahhoz, hogy ilyen tempóval lehessen internetezni” - tette hozzá Oszlánczi Péter.

A szolgáltató műszaki vezetője azt is hozzátette, a sebesség növelése nem jár majd együtt áremeléssel. Sőt, a jövőben magasabb színvonalú szolgáltatást kínálnak kedvezőbb áron. A változásokról hamarosan szórólapok és megújult honlap segítségével értesítik a lakosságot.


522_0_t 522_1_t 522_2_t 522_3_t
522_4_tVissza