Korszerű eszközök (képgalériával)2016. április 13. (szerda) 19:00 - Fejlesztésnews/4359_0_300.jpgTöbb mint háromszáz új számítógépet és azokhoz tartozó kiegészítőket vehettek birtokba a város oktatási intézményei. A KLIK Ózdi Tankerületéhez tartozó 13 általános iskolában, valamint a József Attila Gimnáziumban így mostantól korszerű eszközök állnak a diákok rendelkezésére. A régi berendezéseket más területen tudják majd hasznosítani.

A Bolyky Tamás Általános Iskolában a diákok új, korszerű gépeken dolgoznak, amelyekből egy sikeres pályázatnak köszönhetően 26 darab került az intézménybe, emellett pedig monitorokat és egyéb kiegészítőket is kapott az iskola. Nemcsak a Bolyky részesült azonban a modern számítástechnikai berendezésekből. A KLIK Ózdi Tankerületének 13 általános iskolájába és a József Attila Gimnáziumba is jutott a 335 asztali számítógépből, a 14 szerverből és a 121 monitorból is.

„Elsősorban azt néztük meg, és ezt kértük be az intézményvezetőktől, hogy az iskolák informatikaoktatásra használt tantermei milyen gépellátottságúak. Felmértük, hogy mennyi számítógépük van, mennyire elavultak. Illetve volt köztük sok használhatatlan igaz. Ezt összegeztük, és ezt figyelembe véve készítettük el a pályázatunkat. Örömmel mondhatom, hogy minden iskolában, minden cserére szoruló számítógépet ki tudtunk cserélni” - nyilatkozta Szentandrássy Béla, a KLIK Ózdi Tankerületének igazgatója.

Már eddig is minden intézményben fontos szerepet töltött be az informatikaoktatás. A diákok többsége otthon is használ számítógépet, az iskolában azonban sok esetben egy régebbi rendszerrel ismerkedhettek meg. Az osztályok, csoportok ráadásul nem mindig tudtak együtt haladni. Ez a probléma oldódott meg most a szaktantermek eszközeinek cseréjével.

„Eddig is voltak számítógépeink, de mivel több forrásból sikerült beszerezni, ezért vegyesek voltak. Mostantól minden gyerek ugyanolyan típusú monitort használ, és ugyanolyan gépeket. A szoftverek is egységesek, jogtiszták. Együtt tudnak haladni a gyerekek, friss gépeken, amelyek nincsenek megterhelve” - mondta Kovács Ottó, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatója.

Az új számítógépeket már be is üzemelték, azokat a gyerekek örömmel használják a mindennapokban. A régi eszközök sem vesztek azonban kárba. Áthelyezték őket más tantermekbe, a pedagógusok pedig számos tantárgy oktatásába be is tudják vonni a készülékeket. A Bolykyból ráadásul a zeneiskolának is ajánlottak fel néhányat, hogy enyhítsék az ott tapasztalható informatikai eszközhiányt.


359_0_t 359_1_t 359_2_t
Vissza