Bővülő kínálat2016. február 5. (péntek) 19:00 - Fejlesztésnews/4138_0_300.jpgÖt új csatornával bővült a közelmúltban a helyi kábelszolgáltató kínálata. Ezek között HD-minőségű műsor is szerepel. Hamarosan további két adót élvezhetnek az előfizetők, áremelés nélkül. Ahogy a cég műszaki vezetője mondja, folyamatosan dolgoznak a szolgáltatás színvonalának emelésén.

A tavalyi évben új filmcsatornákkal bővítette kínálatát a helyi kábelszolgáltató. Az egyeztetések azonban azóta sem álltak le, ennek megfelelően az elmúlt hetekben tovább tudták emelni az elérhető műsorok számát. A sportrajongók mellett a gyerekeknek is kedvez a mostani változás, de a humor szerelmesei is találhatnak kedvükre valót az újdonságok között.

„Idén öt csatornával bővült a kínálatunk, ebből az ötből egy pedig HD minőségben fogható. Hamarosan újabb két műsor várható még, tehát összességében héttel bővül a digitális műsorkínálatunk. Mindezt áremelés nélkül tudjuk szolgáltatni tisztelt előfizetőinknek” - nyilatkozta Oszlánczi Péter, műszaki vezető.

Az új digitális csatornákat egyes előfizetők már a napokban észre is vehették a kínálatban. Vannak azonban olyan készülékek, amelyeknél újrahangolás szükséges. Ez a megfelelő beállításokkal mindössze néhány percet vesz igénybe, azután pedig minden műsor rendelkezésre áll. Emellett az internettel kapcsolatban is folynak a fejlesztés háttérmunkálatai.

„Az internetes betápunk sávszélességét is növeltük az eddigi kapacitás több mint hatszorosára. Így lehetőség nyílik majd sávszélesség-növelésre az előfizetői csomagok tekintetében is” - tette hozzá a műszaki vezető.

A helyi szolgáltató már korábban csatlakozott ahhoz az európai uniós kezdeményezéshez, amely 2018-ra minden végponton harminc megabit per szekundumos sebesség elérését írja elő. Ezek a fejlesztések, így a mostani műszaki változtatások is ennek a célnak az elérését segítik elő. A cég műszaki vezetője azt mondja, folyamatosan dolgoznak a televíziós és internetes szolgáltatás színvonalának emelésén.

Vissza