Új műszerek (képgalériával)2016. január 6. (szerda) 19:00 - Fejlesztésnews/4038_0_300.jpgÚj orvosi műszerek teszik biztonságosabbá a betegellátást az ózdi kórházban. Az intenzív osztály teljes egészében megújult az elmúlt hónapokban, de a sebészeten és a Központi Műtőben is sikerült lecserélni egy-egy, több mint 15 éves, jelentős energiafogyasztónak számító eszközt. Az egészségügyi intézménnyel kapcsolatban további változás, hogy az új, megbízott főigazgató munkáját új orvosigazgató segíti.

Dr. Kovács Sándor az Almási Balogh Pál Kórház új orvosigazgatója. A Sebészeten dolgozó fiatal szakember a Sürgősségi Betegellátó Osztály korábbi főorvosát, dr. Tóth Juditot váltja a posztján, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkárságán folytatja pályafutását. Dr. Kovács Sándort az ózdi kórház új, megbízott főigazgatója, dr. Bélteczki János kérte fel a feladatra. A most kinevezett orvosigazgató szerint az intézmény valamennyi osztályán szükség lenne az orvos- és az ápolóhiány enyhítésére és a géppark fejlesztését is kiemelt feladatként kell, hogy kezeljék továbbra is.

„Először is szeretném megköszönni Bélteczki főigazgató úr ilyen irányú belém vetett bizalmát. Komoly kihívások elé nézünk, nyilván szeretnénk orvosokat, szakorvosokat hozni az ózdi kórházba, ezáltal is növelni a szakmai színvonalat. Mindezek mellett az eszközparkot is szeretnénk megújítani, illetve tovább fejleszteni. Hál Istennek az utóbbi időben több új eszköz beszerzése is megtörtént, és ezen az úton nekünk is tovább kell haladnunk” - mondta dr. Kovács Sándor, az Almási Balogh Pál Kórház orvosigazgatója.

Az új orvosigazgató által említett eszközöket 2015 év végén, európai uniós támogatás felhasználásával tudta megvásárolni az Almási Balogh Pál Kórház vezetése. A fejlesztések sorába tartozik továbbá az intenzív osztály megújulása is. Az egyterű helyiséget a legmodernebb boxos felépítés váltotta és a műszerek tekintetében itt is nagy előrelépés történt.

„Új lélegeztető gépek, monitorok, röntgen készülék, altatógépek, kézi műszerek érkeztek az intenzív osztályunkra. A szakmai munkának a tárgyi feltételei 100 százalékban adottak” - nyilatkozta az Almási Balogh Pál Kórház megbízott főigazgatója, dr. Bélteczki János.

Az intenzív osztályra érkezett eszközök egy része még dobozokban van, ezek beállítása több órás munkafolyamat lesz, amelyet a közeljövőben végeznek el a szakemberek. A fejlesztésekkel a korszerű orvosi diagnosztizálásban, valamint a betegellátás színvonalának növelésében is jelentős eredményeket érhet el a kórház.


038_0_t 038_1_t 038_2_t 038_3_t
038_4_tVissza