Képviselői látogatás (képgalériával)2015. december 10. (csütörtök) 19:00 - Városnews/3972_0_300.jpgAz egész napot Ózdon töltötte Dúró Dóra. A Jobbik országgyűlési képviselője és frakcióvezető-helyettese felkeresett több oktatási intézményt, majd egy tehetséges fiatal labdarúgót látogatott meg otthonában. A Jobbik Ózdi Alapszervezetének tagjai szintén lehetőséget kaptak arra, hogy beszélgessenek a politikussal. Dúró Dóra látogatása célját és ózdi tapasztalatait a nap végén tartott sajtótájékoztatón összegezte.

A Városházán indult Dúró Dóra ózdi programja, ahol Janiczak Dávid polgármester fogadta. A Jobbik országgyűlési képviselője, a Kulturális Bizottság elnöke ezt követően a  Bródy Imre Szakképző Iskolában találkozott az intézmény igazgatójával és a Szakképző Centrum vezetőjével. A szakemberekkel az átalakított szakképzéssel kapcsolatos tapasztalatokról, és az oktatás aktuális kérdéseiről, problémáiról is beszélgetett. Innen a Bolyky Tamás Általános Iskolába ment, ahol Kovács Ottó igazgató fogadta. Az iskolai menzakoszt kóstolását követően a jobbikos politikus programja az Olvasóban folytatódott. Itt a Miskolci Egyetem bemutatkozó előadását nyitotta meg. A rendezvényen szó esett arról is, hogy az intézmény a közeljövőben kihelyezett képzéseket indíthat városunkban, erre ugyanis adottak a jogszabályi lehetőségek. Az előadáson részt vett Janiczak Dávid is, aki kiemelte, a város szempontjából is fontos, hogy a Kulturális Bizottság elnöke egy egész napot Ózdon tölt el.

„Ez Ózd számára is pozitív változásokat eredményezhet, hiszen odafigyel ránk az országos politika. Egy országgyűlési bizottság elnöke látogatott el hozzánk, és töltött el itt egy egész napot. Így az ózdi példákon alapuló tapasztalatokkal tud majd dolgozni az országos politikában” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Dúró Dóra ezt követően meglátogatott egy ózdi családot. Egy tehetséges, fiatal ózdi labdarúgót, Pápai Dánielt és testvéreit ajándékozta meg. Az Olvasóba visszatérve a Jobbik Ózdi Alapszervezetének tagjai kaptak lehetőséget arra, hogy beszélgessenek a párt országgyűlési képviselőjével, feltegyék neki az őket foglalkoztató kérdéseket. Dúró Dóra az évek óta hagyományos Idősek Karácsonyának is meghívott vendége volt, majd sajtótájékoztatón összegezte ózdi tapasztalatait, látogatása céljait.

„Nagyon elkötelezett vagyok az Országgyűlés Kulturális és Oktatási Bizottságának elnökeként abban, hogy az ózdi embereknek, fiataloknak minél több lehetőséget kínáljon ez a város. Itt tudjanak maradni, az elvándorlást sikerüljön mérsékelni. Gyakorlatilag egy ózdi életpályát kínáljunk a fiataloknak, ami lehetővé teszi számukra azt, hogy itt, Ózdon találják meg a boldogulásukat, megélhetésüket, és itt alapítsanak családot” - fogalmazott Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A sajtótájékoztatón elhangzott többek közt, hogy a szegénységből való kitörés kulcsát az oktatást jelenti. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ azonban a politikus szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Dúró Dóra ózdi programja során az Ózdi Városi Televízióba is ellátogatott. Janiczak Dávid polgármesterrel együtt a Háttér című műsorban volt Bukovinszky Zsolt vendége.


972_0_t 972_1_t 972_2_t 972_3_t
972_4_t 972_5_t 972_6_t 972_7_t
972_8_t 972_9_t 972_10_t 972_11_t
972_12_t 972_13_t 972_14_t 972_15_t
972_16_t 972_17_t 972_18_t 972_19_t
972_20_t 972_21_t 972_22_t 972_23_t
Vissza