Bolyok táblák2015. december 9. (szerda) 19:00 - Városnews/3967_0_300.jpgBolyok feliratú táblákra lehetett figyelmes az elmúlt hetekben a város lakossága. Ezek a jelzések pontosan úgy néznek ki, mint a városok határait jelző táblák. Mint kiderült ezekkel a régi Bolyok határait szerette volna jelölni a Bolyokvasvári Polgári Kör. A városvezetés viszont visszavonta az engedélyt, és van, ahonnan már el is távolították a táblákat.

A Bolyok feliratú táblák a városon áthaladó főutakon több helyen megtalálhatóak. Janiczak Dávid polgármester elmondta, ezek kihelyezésére még az előző városvezetés és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. adott engedélyt. A Bolyokvasvári Polgári Kör már több éve dolgozott azon, hogy a táblák kihelyezése megvalósuljon.

„Azért helyeztük ki, hogy az ezeregyszáz éves történelmünknek és múltunknak emléket állítsunk. A több mint ezer éves történelmünket másoknak az érdeke szerint ne dobjuk ki az ablakon. De ez csak egy dolog, viszont a legfontosabb talán az ezzel kapcsolatban, hogy a fiatalok folyamatosan vándorolnak el városunkból és szeretnénk ha a fiatalok is megismernék Bolyok városrész történelmét” - nyilatkozta Kovács Veres Sándor, a Bolyokvasvári Polgári Kör elnöke.

Miután a város önkormányzata visszavonta az engedélyt, az Urajnál kihelyezett táblát már le is szerelték. A városvezetés a Magyar Közút felé is jelzéssel élt a táblák kihelyezésével kapcsolatban, mert szeretnék, ha a többit is eltávolítanák.

„Ezek eredeti településnév jelző táblák, tehát egyáltalán nem valami történelmi dolgot jelölnek, de még ha azt jelölnének, akkor sincs tudomása a városlakóknak arról, hogy Bolyok ekkora kiterjedésű lett volna, hiszen a városrészek Ózdon mindig jól elkülöníthetőek voltak. Uraj mindig Uraj volt, Vasvár Vasvár volt, Bolyok pedig Bolyok volt mindig” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Janiczak Dávid hozzátette, ilyen jelzéseket nem helyezhet el bárki szabadon a városban. A tábláknak ugyanis fontos szerepük van. Kihelyezésük engedélyhez kötött, időnként pedig a korábban kiadott engedélyeket is felül kell vizsgálni. Így elkerülhetőek a mostanihoz hasonló vitás helyzetek.

Vissza